Περισσότερα από 280 εκατ. τσιγάρα κατασχέθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια

Περισσότερα από 280 εκατ. τσιγάρα κατασχέθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρουσίαση αποτελεσμάτων απο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών ειδών από το Λιμενικό Σώμα.

Τα δύο τελευταία χρόνια κατασχέθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, συνολικά 283.938.580 τσιγάρα και αποτράπηκε η διαφυγή 51.932.229 ευρώ, από τα ταμεία του κράτους, τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στον τομέα της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καπνικών ειδών, παρουσία του υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ταυτόχρονα για τον σκοπό αυτό, υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της εταιρείας«ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ», θυγατρικής της ”PHILIP MORRIS INTERNATIONAL”, στο οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται δωρεά εξοπλισμού για την ενίσχυση της δράσης του Λιμενικού Σώματος.

Αναφέρθηκε επίσης, ότι την ίδια περίοδο (2012-2014) σε 143 περιπτώσεις, κατασχέθηκαν 21 σκάφη, και 95 οχήματα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, αφού ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος «για την αδιάκοπη προσπάθεια, αλλά και την αφοσίωση τους στον στόχο της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας», αναφέρθηκε στην τελευταία επιτυχία τους, την περασμένη εβδομάδα, με την «δεύτερη μεγαλύτερη κατάσχεση τσιγάρων στην ιστορία των επιχειρήσεων τους, καθώς εντόπισαν και κατέσχεσαν πλοίο που μετέφερε 63.000.000 τσιγάρα».

Το λαθρεμπόριο τσιγάρων τείνει να γίνει μάστιγα με ανυπολόγιστες επιπτώσεις πρώτα στην υγεία των πολιτών, αλλά και έπειτα στην απώλεια εσόδων για την Εθνική Οικονομία, τόνισε ο υπουργός, ενώ ευχαρίστησε και την εταιρεία ”ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ” και την «Philp Morris» για τη δωρεά τους.

«Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να αξιοποιούμε κάθε πόρο που μας παρέχεται είτε εθνικό, είτε ευρωπαϊκό, είτε από την ιδιωτική πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την θωράκιση του Λιμενικού Σώματος. Ήδη, και σε αυτό το πλαίσιο, προμηθευτήκαμε μετά από χρόνιους άγονους διαγωνισμούς, οχήματα x – ray τύπου scanner και τα έχουμε τοποθετήσει σε κεντρικά λιμάνια της χώρας, που αποτελούν τις κύριες πύλες εισόδου και εξόδου για την εμπορική κίνηση», κατέληξε.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Αθανάσιος Μπούσιος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ”ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ”, Νικήτας Θεοφιλόπουλος, ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Ερευνών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), Χρήστος Κυριαζόπουλος, καθώς επίσης και ο Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ., Βασίλειος Σιέττος, ο Διευθυντής Κλάδου Επιχειρήσεων και Ασφάλειας Υποναύαρχος Λ.Σ., Νικόλαος Πατρινός, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, Πλοίαρχος Λ.Σ Γιώργος Αλεξανδράκης και ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ, Αθανάσιος Ντούνης.