Περισσότεροι από 800 νεκροί στην πολιορκία του Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος

Περισσότεροι από 800 νεκροί στην πολιορκία του Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος

Στρατηγική νίκη έναντι των τζιχαντιστών πέτυχαν οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις.

Στοιχεία για τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι το κουρδικό Κομπάνι, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, απέναντι στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που πολιορκούν την πόλη εδώ και 40 ημέρες, δημοσίευσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον πρόσφατο απολογισμό, στον οποίο δεν έχει υπολογίσει τα θύματα από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, περισσότεροι από 800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη συριακή πόλη από την έναρξη της επίθεσης των τζιχαντιστών στις 16 Σεπτεμβρίου.

481 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ στις συγκρούσεις έχουν επίσης χάσει την ζωή τους 302 μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της ένοπλης πτέρυγα του Kόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) που υπερασπίζεται την πόλη, και των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας. Επίσης 10 άλλοι Κούρδοι και ένα Κούρδος εθελοντής που πολεμούσε μαζί τους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο επισήμανε ότι 21 Κούρδοι άμαχοι έχασαν την ζωή τους την ώρα που η πλειονότητα των κατοίκων έχει εγκαταλείψει την πόλη και τα περίχωρά της.

Στον απολογισμό της οργάνωσης δε λαμβάνονται υπόψη τα θύματα των δεκάδων αεροπορικών επιδρομών που έχει πραγματοποίησει ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Στρατηγική νίκη χθες στο Ιράκ
Ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις και σιιτικές πολιτοφυλακές πήραν τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Τζουρφ αλ-Σαχάρ νότια της Βαγδάτης, σπάζοντας τον κλοιό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από μήνες μαχών, δήλωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι σουνίτες εξεγερμένοι κατέφυγαν σε δύο κοντινά χωριά και εξακολουθούν να μάχονται με πυρά ελεύθερων σκοπευτών και όλμους και πως οι κυβερνητικές δυνάμεις ετοιμάζονται για μια μεγάλη επιχείρηση εναντίον τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συνεχίζονται οι μάχες στρατού-ανταρτών στη Συρία
Τουλάχιστον 25 άμαχοι, περιλαμβανομένων 11 παιδιών, σκοτώθηκαν χθες το βράδυ στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο συριακός στρατός εναντίον δύο περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στην επαρχία Χομς στην κεντρική Συρία, μετέδωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Στην πόλη Ταλμπίσε 18 άνθρωποι -εκ των οποίων 16 είναι μέλη της ίδιας οικογένειας- έχασαν την ζωή τους στους βομβαρδισμούς. Η μη κυβερνητική οργάνωση διευκρίνισε ότι 10 παιδιά και 3 γυναίκες βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων, την ώρα που στη μοναδική συνοικία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη Χομς, το Ουάερ, 6 ενήλικες και 1 παιδί, περιλαμβανομένων 3 από την ίδια οικογένεια, σκοτώθηκαν στις επιδρομές.