Πετρέλαιο: Προς μείωση των δαπανών οι παραγωγοί στις ΗΠΑ

Πετρέλαιο: Προς μείωση των δαπανών οι παραγωγοί στις ΗΠΑ
Photo: pixabay.com
Η παραγωγή αργού πιθανότατα θα αυξηθεί κατά 150.000 βαρέλια την ημέρα το επόμενο έτος.

Οι παραγωγοί πετρελαίου στις ΗΠΑ σκοπεύουν να να χαλαρώσουν τoν ρυθμό αύξησης των κεφαλαιουχικών τους δαπανών, σύμφωνα με την Evercore ISI.

Αυτό υποδεικνύει ότι ο ρυθμός της παραγωγής σχιστόλιθου μπορεί να επιβραδυνθεί μετά την άνοδο της παραγωγής στη χώρα σε επίπεδα ρεκόρ φέτος.

Όπως αναφέρει σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Evercore με επικεφαλής τον Τζέιμς Γουέστ, οι εταιρείες θα αυξήσουν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά μόλις 2% το 2024, σε σύγκριση με μια αύξηση 19% φέτος.

Περί τα 115 δισεκατομμύρια δολάρια θα δαπανήσει η βιομηχανία για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου το επόμενο έτος, περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι παραγωγοί πετρελαίου αναμένεται να αυξήσουν τις δαπάνες τους κατά 5%, αντιστρέφοντας μια πρόσφατη τάση της Βόρειας Αμερικής να παρουσιάζει δαπάνες πολύ υψηλότερες από τον υπόλοιπο κόσμο.

«Προβλέπουμε μια μετατόπιση το 2024 καθώς οι παγκόσμιες κεφαλαιουχικές δαπάνες κλίνουν περισσότερο προς τις τάσεις που επικρατούν στη διεθνή αγορά», αναφέρει ο Γουέστ.

Η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ πιθανότατα θα αυξηθεί κατά 150.000 βαρέλια την ημέρα το επόμενο έτος, σε σύγκριση με 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα φέτος, τονίζει η Evercore.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: