Πέτρος Ευθυμίου: Το ΚΙΝΑΛ είναι η «μαγιά» του μέλλοντος για την προοδευτική παράταξη και τη χώρα

Πέτρος Ευθυμίου: Το ΚΙΝΑΛ είναι η «μαγιά» του μέλλοντος για την προοδευτική παράταξη και τη χώρα
Ο κ. Ευθυμίου τονίζει ότι ο μετεκλογικός ρόλος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι άκρως σημαντικός και καταλυτικός για τις πολιτικές εξελίξεις.

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου, στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη δέσμευση του ΚΙΝΑΛ να στηρίξει, είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι η ΝΔ είτε όχι, την αλλαγή του εκλογικού νόμου, την ουσιαστική αναθεώρηση του Συντάγματος, την από κοινού αναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους των υπερπλεονασμάτων, την εκλογή ενός Προέδρου της Δημοκρατίας ευρύτερης αποδοχής, την προάσπιση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων για τον ελληνικό λαό.

Όπως τονίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πέτρος Ευθυμίου, «για τη στήριξη των κοινών στόχων, δεν χρειάζεται τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση» και επικαλείται το άρθρο 84, παρ. 6 του Συντάγματος, το οποίο προσδιορίζει με απόλυτη σαφήνεια πώς μπορεί να επιτευχθούν αυτές οι συνέργειες, με απόλυτο σεβασμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και της λαϊκής βούλησης.

Ο κ. Ευθυμίου χρησιμοποιεί τη φράση του στρατηγού Μακρυγιάννη «είμαστε η ”μαγιά” του μέλλοντος» για να υπογραμμίσει ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ο κορμός για την ανασύσταση της προοδευτικής παράταξης και ο καταλύτης για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Επιπλέον, στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, περιγράφει το μετεκλογικό ρόλο του Κινήματος Αλλαγής, «ως ρυθμιστικής δύναμης ευθύνης και αντίβαρο στις πολιτικές μιας ανεξέλεγκτης και αλαζονικής Νέας Δημοκρατίας και φραγμός στο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που προαναγγέλλει ότι θα αντιπολιτευθεί με τους γνωστούς τρόπους που οδυνηρά βιώσαμε στο παρελθόν», όπως χαρακτηριστικά λέει .

Καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δίνει τα ρέστα του», όχι τόσο μήπως και λεηλατήσει κάποιες ψήφους από το Κίνημα Αλλαγής, όσο, κυρίως, (γιατί αυτός είναι ο εφιάλτης του), προσπαθώντας να συγκρατήσει την ψήφο των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ, οι οποίοι πίστεψαν στα ψέματά του και τον στήριξαν στο παρελθόν, αλλά αποστρέφουν τώρα το πρόσωπο τους από τα πεπραγμένα του και τα τελευταία παραμύθια του, όπως αναφέρει.