Παίζω και μαθαίνω από το iPad

Παίζω και μαθαίνω από το iPad

Η ελληνική εφαρμογή ZingyLand διδάσκει τα παιδιά μέσα από διαδραστικά παραμύθια.

Πώς θα σας φαινόταν αν τα παιδιά σας δεν έπαιρναν το κινητό από τα χέρια σας με κίνδυνο να σβήσουν κατά λάθος τα αγαπημένα σας αρχεία, αλλά απασχολούνταν με διαδραστικές εφαρμογές εκπαιδευτικού χαρακτήρα, από τις οποίες θα αποκόμιζαν γνώσεις και δεξιότητες;

Μια ελληνική startup δημιούργησε ένα app που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 8 ετών, μέσω του οποίου οι μικροί χρήστες περνούν εποικοδομητικά το χρόνο τους με διαδραστικά παραμύθια, παιχνίδια και puzzles. Πρόκειται για το Zingyland, την εφαρμογή η οποία χαρακτηρίστηκε ως Best Family Application για την ελληνική αγορά στο 4ο Συνέδριο Mobiles & Apps Awards 2014.

Η θεματολογία των παραμυθιών έχει επιλεγεί σε συνεργασία με παιδοψυχολόγους συμβάλλοντας στην καλύτερη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών. Κάθε ιστορία είναι μοναδική και στόχος της είναι να εμπνεύσει, να διασκεδάσει και να διδάξει, επιβραβεύοντας παράλληλα τους χρήστες της με μετάλλια κάθε φορά που εκείνοι «τα πηγαίνουν καλά» στα εκπαιδευτικά παιχνίδια που συνοδεύουν την εκάστοτε ιστορία.

Κάθε βιβλίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό παραμύθι και είναι συνδεδεμένο με τριών  ειδών εκπαιδευτικά παιχνίδια και τέσσερα μετάλλια επιβράβευσης. Και όταν λέμε παιχνίδια εννοούμε παζλ, κάρτες μνήμης και ζωγραφική που δίνουν έμφαση στην ενίσχυση της παρατηρητικότητας, της δημιουργικότητας και της φαντασίας.

Όσο προχωράει η εφαρμογή και ο χρήστης συγκεντρώνει τα μετάλλια, η διαδικασία γίνεται πιο ενδιαφέρουσα καθώς η ολοκλήρωση όλων δραστηριοτήτων ενός βιβλίου συνδέεται με την απόκτηση του μεγάλου μεταλλίου του παραμυθιού.

Μπορεί κανείς να επιλέξει τα παραμύθια είτε ανά ηλικία, είτε να διαλέξει από τις διαθέσιμες κατηγορίες (Κλασσικά, Όνειρα Γλυκά, Περιπέτειες, Η Πόλη μας, Ο Πλανήτης μας κ.ά.), ενώ το πιο σημαντικό είναι πως η εφαρμογή έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζει 100% έλεγχο από τους γονείς.

Η φιλοσοφία της ZingyLand βασίζεται στο τρίπτυχο διαβάζω-παίζω-κερδίζω και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στις μικρές ηλικίες. H εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για iPad ενώ σύντομα θα τεθεί σε κυκλοφορία και η έκδοση για Android. Πέραν της ελληνικής γλώσσας «μιλάει» αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά «πιάνοντας» γλωσσικά το μεγαλύτερο πληθυσμιακό ποσοστό του πλανήτη.

Επειδή τα παιδιά εκ φύσεως βαριούνται εύκολα, προκειμένου να μην χάσουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους, η ομάδα της ZingyLand τους παρέχει τη δυνατότητα ανάγνωσης με τρεις διαφορετικούς τρόπους, προσφέροντας ποικίλες εμπειρίες. Οι τρεις τρόποι ανάγνωσης έχουν ως εξής:

  • Διάβασέ μου: Αφήγηση και πλήρης διαδραστικότητα στην ιστορία με κινήσεις που προκαλούνται και από το παιδί
  • Διαβάζω μόνος μου: Χωρίς αφηγητή, αλλά με πλήρη διαδραστικότητα στην ιστορία με κινήσεις που προκαλούνται και από το παιδί
  • Αναπαραγωγή: Αφήγηση χωρίς διαδραστικότητα, σε μορφή ταινίας.

Διαβάστε ακόμη:

Βρείτε parking με σύμμαχο το Internet!

Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα αλλάζει

Το λογισμικό που «λύνει τα χέρια» των μικρών επιχειρήσεων