Βρείτε parking με σύμμαχο το Internet!

Βρείτε parking με σύμμαχο το Internet!

Το Park Around «λύνει» τα χέρια χιλιάδων οδηγών σε Αθήνα και Λονδίνο.

Παίρνετε απόφαση να μετακινηθείτε στο κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητο και σε κλάσματα δευτερολέπτου αναθεωρείτε. Ο φόβος ότι δεν θα βρείτε πάρκινγκ ή ακόμη και αν το καταφέρετε ίσως μια κλήση να συντροφεύει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας όταν επιστρέψετε, είναι αποτρεπτικοί παράγοντες.

Έτσι, είτε ακυρώνετε την έξοδο στο κέντρο, είτε σας κοστίζει «ο κούκος αηδόνι» από τα χρήματα που θα ξοδέψετε τελικά σε πάρκινγκ ή ταξί προκειμένου να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας. Λύση στο πρόβλημα του παρκαρίσματος έρχονται να δώσουν οι ψηφιακές τεχνολογίες.

Η εφαρμογή Park Around που δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια από τον Γιάννη Κατσιώτη και τον Κώστα Αρκαδά, και προσφέρει σε κάθε οδηγό άμεση και γρήγορη πληροφόρηση του κόστους των ιδιωτικών σταθμών parking στην περιοχή του προορισμού του ώστε να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο το τελικό κόστος.

Δεν σταματά όμως μόνο εκεί, αφού η καινοτομία της εφαρμογής συνίσταται στο ότι αφορά σε πλατφόρμα δυναμικής τιμολόγησης που χρησιμοποιούν επιλεγμένοι χώροι στάθμευσης στην περιοχή της Αττικής και προσφέρει στους οδηγούς που την επιλέγουν ειδικές τιμές έως και 80% φθηνότερες από το σύνηθες τιμολόγιο των χώρων στάθμευσης.

Η παρθενική εμφάνιση της πλατφόρμας έγινε τον Μάρτιο του 2012 με την ονομασία Parking Defenders, εστιάζοντας στην παροχή υπηρεσιών ανταλλαγής ελεύθερων θέσεων parking. Εν συνεχεία στράφηκε στην αξιοποίηση των χιλιάδων κενών θέσεων των ιδιωτικών σταθμών parking καλύπτοντας το μεγάλο κενό που υπήρχε στην ελληνική αγορά.

Σήμερα οι χρήστες της εν λόγω πλατφόρμας ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, οι οποίοι επωφελούνται των μεγάλων  εκπτώσεων σε χιλιάδες θέσεις parking που βρίσκονται σε περισσότερους από 25 σταθμούς parking σε όλη την Αττική, σε περιοχές όπως: Κηφισιά, Ομόνοια Σύνταγμα, Κολωνάκι, Αιγάλεω, Μαρούσι, Πανόρμου, Ψυρρή και Πειραιά.

Μέσα σε ένα χρόνο προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον και τον Μάρτιο του 2013 εξασφάλισε μια θέση στη δεκάδα των startups -ανάμεσα σε 400 συμμετοχές από όλο τον κόσμο- στο ολλανδικό RockStart Accelerator κερδίζοντας ένα εξάμηνο εντατικής δουλειάς και επιμόρφωσης.

Παράλληλα, συγκέντρωσε το ποσό των 185.000 ευρώ από κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης στον οποίο συμμετείχαν το PJ Tech Catalyst Fund του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και τέσσερις ιδιώτες επενδυτές.

Όπως είναι φυσικό κάθε startup που σέβεται τον εαυτό της επενδύει στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξή της. Έτσι και το Park Around σκοπεύει να επεκτείνει την εφαρμογή του και να αυξήσει το μέγεθος της εταιρείας με την προσθήκη νέων μελών, ενώ η παρουσία του επεκτείνεται μέχρι το Λονδίνο.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Park Around, οι δημιουργοί του οραματίζονται τη σύσταση ενός παγκόσμιου δικτύου που θα είναι συνδεδεμένο με τις υποδομές parking και θα βασίζεται σε μια πλατφόρμα που θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να απολαμβάνει την καλύτερη τιμολογιακή πολιτική σε συνδυασμό με την πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα ψάχνετε για πάρκινγκ μπείτε σε κάποια συσκευή iPhone ή Android  συγκρίνετε τους χώρους στάθμευσης και κάνετε κράτηση της θέσης που σας συμφέρει περισσότερο!

Διαβάστε ακόμη: 

To Volvo που παρκάρει μόνο του

Βίντεο: Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα παρκάρει μόνο του