Pfizer-BioNTech υπέβαλαν στοιχεία για τον εμβολιασμό 5-12 ετών στον FDA

Pfizer-BioNTech υπέβαλαν στοιχεία για τον εμβολιασμό 5-12 ετών στον FDA
epa09037758 A medical worker prepares a dose of Pfizer Covid-19 vaccine at Belgrade Fair vaccination center in Belgrade, Serbia, 25 February 2021. The commitment to buy millions of vaccines from China and Russia, despite their aspiration to enter the European Union (EU) in the coming years, and good planning has allowed Serbia to lead the rate of vaccination in continental Europe. Until today the Balkan country has already injected some 1.3 million doses among its 7 million inhabitants. EPA/ANDREJ CUKIC Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης για το εμβόλιο κορωνοϊού σε αυτή την ηλικιακή ομάδα «τις επόμενες εβδομάδες».

Οι Pfizer-BioNTech υπέβαλαν δεδομένα στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων (FDA) Πολιτειών από τη δοκιμή φάσης 2/3 του εμβολίου για τον κορωνοϊό σε ηλικίες 5 έως 12 ετών, όπως ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι την Τρίτη.

Ο FDA θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες για να αναλύσει τα δεδομένα που συλλέχθηκαν σε μια δοκιμή που περιελάμβανε περισσότερα από 2.000 παιδιά πριν χορηγήσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης.

Στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ακολουθήσει επίσημη υποβολή αίτησης για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο των εταιρειών, ανέφεραν αξιωματούχοι σε ανακοίνωσή τους.

Ενώ το εμβόλιο Pfizer είναι διαθέσιμο για παιδιά 12 ετών και άνω από τον Μάιο, εκατομμύρια παιδιά ηλικίας δημοτικού είναι ακόμα ευάλωτα.

Η Pfizer δήλωσε ότι το εμβόλιο δύο δόσεων Covid έχει αποδειχθεί ασφαλές, ενώ προκάλεσε «ισχυρή» ανάπτυξη αντισωμάτων μεταξύ της νεότερης, στοχευμένης ομάδας. Τα παιδιά έλαβαν δύο μικρότερες δόσεις του εμβολίου από αυτές που δόθηκαν σε όσους είναι 12 ετών και άνω, ανέφερε η εταιρεία. Οι μικρότερες δόσεις παρήγαγαν αποκρίσεις αντισωμάτων που ήταν συγκρίσιμες με εκείνες που παρατηρήθηκαν σε μια μελέτη ατόμων 16 έως 25 ετών που έλαβαν πλήρεις δόσεις. Το εμβόλιο προκάλεσε επίσης παρόμοιες παρενέργειες με αυτές που παρατηρήθηκαν σε ενήλικες, οι οποίες περιλάμβαναν πόνο στο χέρι και κόπωση.

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech είναι το μόνο εμβόλιο Covid που διατίθεται σε Αμερικανούς κάτω των 18 ετών. Τον Ιούνιο, η Moderna υπέβαλε δεδομένα στον FDA για να χρησιμοποιήσει το εμβόλιό της σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών. Η Johnson & Johnson διεξάγει κλινικές δοκιμές του εμβολίου μιας δόσης σε νεότερους ανθρώπους.

Τα παιδιά αντιμετωπίζουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, αλλά καθώς τα σχολεία συνεχίζουν τα μαθήματα, η ανάγκη εμβολιασμού μικρότερων παιδιών είναι σημαντική για τον έλεγχο της πανδημίας στις ΗΠΑ. Περισσότερα από το ένα τέταρτο των εβδομαδιαίων κρουσμάτων Covid στις ΗΠΑ προέρχονται από παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.

Έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 43 εκατομμύρια κρούσματα Covid στις ΗΠΑ από τις αρχές του 2020, τα οποία έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 692.784 θανάτους, σύμφωνα με τον απολογισμό του NBC News την Τρίτη.

Πηγή: NBC News