Ποια μεγάλη εταιρεία συμβούλων βλέπει τον Μητσοτάκη σύντομα πρωθυπουργό

Ποια μεγάλη εταιρεία συμβούλων βλέπει τον Μητσοτάκη σύντομα πρωθυπουργό
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Σύμφωνα με τη Eurasia Group «θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός πιθανότατα του χρόνου».

Καθυστέρηση στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης βλέπει σε σημείωμα της και η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων πολιτικού κινδύνου στον κόσμο, η Eurasia Group.

Όπως αναφέρει σε σχετικό σημείωμα της με τίτλο «η μέρα της μαρμότας» αυτή η δυστοκία συνδέεται με την παγιωμένη δημοσκοπική διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, όπως καταγράφεται και από τη χτεσινή δημοσκόπηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή για την Ευρώπη Mutjaba Rahman που επιμελείται το σημείωμα, το αποτέλεσμα της εν λόγω δημοσκόπησης «ενισχύει την πεποίθησή μας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, πιθανότατα του χρόνου».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει πολύ πίσω στο πρόγραμμα αφού κωλυσιεργεί στην εφαρμογή των milestones», σημειώνει ο συντάκτης, θυμίζοντας πως η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων θα έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και δύο μήνες ώστε να ξεκινήσει η δεύτερη αξιολόγηση. Σημειώνεται, εξάλλου, πως «συγκεκριμένα η Γερμανία είναι ενοχλημένη από την έλλειψη προόδου στο θέμα του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων» αλλά και πως έχει επιδεινώσει τις σχέσεις η αντίδραση της κυβέρνησης στη δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να διαβάζει λάθος (ή να μην ενδιαφέρεται) το πολιτικό κλίμα στο Eurogroup|, σημειώνει ο Rahman και προσθέτει πως οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως τα προαπαιτούμενα θα ολοκληρωθούν ως το τέλος Σεπτέμβρη δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα και πως αυτό θα αποτυπωθεί στο επερχόμενο Eurogroup.

Μάλιστα, τονίζει πως «η κακή συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνει τους δανειστές να κρύψουν τις διαφορές τους και να κατηγορήσουν την Ελλάδα», συμβάλλοντας στην καθυστέρηση συμφωνίας μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας για την απομείωση του χρέους.

Χαρακτηρίζει δε την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικά αφελή», καθώς «το μόνο που κάνει είναι να σηματοδοτεί προς τους δανειστές ότι η κυβέρνηση θέλει να σταματήσεις τις μεταρρυθμίσεις μόλις τελειώσει το πρόγραμμα το 2018».