Ποιοι θα είναι οι νικητές του πανελληνίου διαγωνισμού καινοτομίας;

Ποιοι θα είναι οι νικητές του πανελληνίου διαγωνισμού καινοτομίας;

Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» θα διεξαχθεί σε 2 ημέρες. 

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή της τελετής βράβευσης των νικητών του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο INNOVATHENS, τον κόμβο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 και ώρα 20:30 μμ.

Η ανταπόκριση και ο αριθμός συμμετεχόντων στο διαγωνισμό ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών καταδεικνύοντας την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση και συντονισμό των δράσεων που υποστηρίζουν τη νεανική και καινοτομική επιχειρηματικότητα στη χώρας μας.

Η πρωτοβουλία αυτή επιχείρησε να υποστηρίξει τους νέους στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν, να αναδείξει τις δυνατότητές τους, να επιβραβεύσει τη δημιουργικότητα και να παρέχει καθοδήγηση για επαγγελματική πρόοδο.

Οι στόχοι του διαγωνισμού ήταν:

1. Η ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στον νεανικό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας

2. Η προώθηση της έρευνας και παραγωγής καινοτομίας καθώς και της εξωστρέφειας ως βασικής φιλοσοφίας για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και την προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της

3. Η ενθάρρυνση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στους τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτομίας

Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε όλους τους νέους 16-35 ετών, καθώς και σε εγχώριες νεοφυείς εταιρίες και κατατέθηκαν επιχειρηματικές προτάσεις στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών
Ενέργεια & Περιβάλλον
Καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα (Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία κλπ)
Τουρισμός & Πολιτισμός
Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Οι προτάσεις αξιολογήθηκαν από ειδική επιτροπή 41 αξιολογητών εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας στις υπό εξέταση θεματικές περιοχές. Στις νικήτριες ομάδες θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα αξίας 25.000€, φιλοξενία και mentoring στους κορυφαίους συνεργατικούς χώρους που λειτουργούν στη χώρα μας: ORANGE GROVE Athens, The Cube Athens, coLab workspace, FOUND.ATION

Επιπλέον, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει εξασφαλίσει υποτροφίες σε εκπαιδευτικά σεμινάρια του Athens Information Technology (AIT), καθώς και καινοτόμα ηλεκτρονικά προϊόντα από τη SONY HELLAS.

Διαβάστε ακόμα:

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης στηρίζει τους νέους

Η σημασία των κοινωνικών δικτύων στην αγορά εργασίας