Ποιο είναι το μυστικό της Google για τους χαρούμενους εργαζόμενους της;

Ποιο είναι το μυστικό της Google για τους χαρούμενους εργαζόμενους της;

Μπορεί η διαφάνεια και οι στόχοι να συμβάλλουν στο ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον;

Η Google αποτελεί το καλύτερο case study αναφορικά με ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, αφού δεν υπάρχει λίστα με τις πιο «αγαπημένες εταιρείες» στην οποία να μη συμπεριλαμβάνεται ο τεχνολογικός κολοσσός.

Η εταιρεία έχει καταφέρει το ακατόρθωτο. Να κάνει εκατομμύρια άτομα απ’ όλο τον κόσμο να θέλουν να δουλέψουν εκεί.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που κάθε φορά που μια εταιρεία βλέπει τους εργαζόμενους τους να δυσανασχετούν προσπαθούν να υιοθετήσουν κάποιες από τις «λύσεις» της Google.

Ο κύριος «Human Resources Executive of the Year» για το 2010, κατά κόσμον Λάζλο Μποκ – επικεφαλής ανθρώπινων πόρων στη Google- «αποκαλύπτει» στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Work Rules!» τι είναι αυτό που κάνει ευτυχισμένους τους εργαζόμενους.

Που καταλήγει; Πρέπει να βεβαιωθείτε πως οι εργαζόμενοι σας έχουν στόχους και ξέρουν τον λόγο για τον οποίο οι στόχοι αυτοί υπάρχουν.

«Είτε πρόκειται για διαπραγματεύσεις είτε για υπολογιστές, υπάρχει μια κοινή αίσθηση για τους εργαζόμενους. Πως πρέπει να κάνουν τη χαζοδουλειά τους. Αλλά δε πρέπει να το βλέπουν έτσι».

Ο τρόπος για να κάνουμε τη δουλειά τους καλύτερη, είναι μέσω της διαφάνειας, τον καθορισμό των στόχων, τις συχνές αξιολογήσεις των επιδόσεων, και μια λιγότερο ιεραρχική δομή εργασίας που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να επιλύουν τα προβλήματα τους μόνοι τους, ενώ παράλληλα τους ενθαρρύνει να ασκούν κριτική στους εργοδότες όσο συχνά ασκούν κριτική στους εαυτούς τους αλλά και μεταξύ τους, συμπληρώνει.