Πιο κοντά από ποτέ στο lockdown και η Γερμανία. Η Μέρκελ δηλώνει ότι τα μέτρα σήμερα δεν φτάνουν

Πιο κοντά από ποτέ στο lockdown και η Γερμανία. Η Μέρκελ δηλώνει ότι τα μέτρα σήμερα δεν φτάνουν
18 November 2021, Berlin: Acting Chancellor Angela Merkel attends a press conference at the Federal Chancellery following the Chancellor's video conference with the Minister Presidents. Photo: Michael Kappeler/dpa POOL/dpa (Photo by MICHAEL KAPPELER / dpa POOL / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» απέναντι στην «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με πηγές του κόμματός της.

Με την σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει» μέχρι σήμερα, προειδοποίησε η Άνγκελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), σύμφωνα με πηγή του κόμματος.

Οι Γερμανοί «θα είναι εμβολιασμένοι, ή θα έχουν ιαθεί ή θα είναι νεκροί» μέχρι το τέλος του χειμώνα, είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν.

«Είναι προφανές ότι μέχρι το τέλος του χειμώνα θα είναι εμβολιασμένοι, ιαθέντες ή νεκροί» εξαιτίας της διάδοσης της παραλλαγής Δέλτα που είναι «πολύ, πολύ μολυσματική», είπε ο Γερμανός υπουργός Υγείας , καλώντας και πάλι τους Γερμανούς να εμβολιασθούν «επειγόντως» απέναντι στην έκρηξη των κρουσμάτων της Covid τις τελευταίες εβδομάδες.

Πτώση του ευρώ υπό τον φόβο γενικευμένων lockdowns

Το ευρώ σημείωσε πτώση σήμερα κοντά σε χαμηλό 16 μηνών εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τον αντίκτυπο των νέων περιορισμών της COVID-19 στην Ευρώπη, με την Αυστρία να ξεκινά πλήρες lockdown και τη Γερμανία να εξετάζει την περίπτωση να ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Στο μεταξύ η Αυστρία ξεκίνησε το τέταρτό της lockdown, το πρώτο που εφαρμόζεται από τότε που τα εμβόλια έγιναν ευρέως διαθέσιμα, κλείνοντας τις χριστουγεννιάτικες αγορές, τα μπαρ, τα καφέ και τα θέατρα.

Το ευρώ σημείωσε πτώση 0,2% στο 1,1275 δολάριο στις 15:00 ώρα Ελλάδας, κοντά στο χαμηλό 16 μηνών στο οποίο υποχώρησε την Παρασκευή, όταν η Αυστρία ανακοίνωσε το lockdown.