Ποιον φοβάται η Google;

Ποιον φοβάται η Google;
Photo:

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της εταιρείας δεν είναι ούτε η Bing ούτε η Yahoo.

Ποιος είπε ότι η Google δεν έχει ανταγωνιστές; Η κορυφαία εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών, με τζίρο που ξεπέρασε τα 50 δισ. δολάρια τη χρονιά που πέρασε, μπορεί να υπερηφανεύεται πως «παίζει» σε άδειο γήπεδο.

Κι όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο πρόεδρος της Google Eric Schmidt μιλώντας στο Βερολίνο δήλωσε ότι «πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο κύριος ανταγωνισμός μας είναι με την Bing ή την Yahoo. Στην πραγματικότητα, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας είναι η Amazon».

Η Google είναι η πρώτη επιλογή για όποιον θέλει να αναζητήσει κάτι στο διαδίκτυο. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία στράφηκε ενάντια στη Microsoft, κατηγορώντας την για την αντιγραφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, την γνωστή υπόθεση τηςBing. Συγκεκριμένα, οι τεχνικοί της Google δημιούργησαν 100 παράλογες λέξεις αναζήτησης που συνέδεσαν με ψεύτικα αποτελέσματα και μέσα σε λίγες εβδομάδες, τα ίδια αποτελέσματα άρχισαν να εμφανίζονται και στη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, το Bing. Από την πλευρά της, η Microsoft αρνείται τους ισχυρισμούς της Google και την κατηγορεί για διεξαγωγή«κατασκοπευτικών ακροβατικών».

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αναφερόμαστε στην Amazon. Σύμφωνα με τον Schmidt όταν σκέφτεται κάποιος την Amazon δεν την σκέφτεται σαν «μηχανή αναζήτησης», αλλά «όταν κάποιος αναζητήσει να αγοράσει κάτι θα είναι η πρώτη σελίδα στην οποία θα ανατρέξει».

«Είναι προφανώς πιο επικεντρωμένοι στο εμπορικό κομμάτι, αλλά οι “ρίζες τους” βρίσκονται στο να δίνουν απαντήσεις στις ερωτήσεις και τις αναζητήσεις των χρηστών, όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς», είπε κλείνοντας.

Το μεγάλο βήμα της Amazon

Η Amazon προέβη σε μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές το περασμένο καλοκαίρι. Η εταιρεία εξαγόρασε την πλατφόρμα online παιχνιδιών Twitch για 970 εκατ. δολάρια. Μια ενέργεια που αντανακλά την αποφασιστικότητα του επικεφαλής της Amazon Τζέφ Μπέζος να μετατρέψει την εταιρεία του σε ένα διαδικτυακό προορισμό πέραν βεβαίως από τις βασικές δραστηριότητες της στο χώρο των λιανικών πωλήσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς η Google προσλαμβάνει τα καλύτερα ταλέντα

Apple: «Σταματήστε να μας αντιγράφετε»