Ποιος δίνει 15,6 εκατ. δολάρια για ένα ρολόι;

Ποιος δίνει 15,6 εκατ. δολάρια για ένα ρολόι;

Την απάντηση θα τη μάθουμε στις 11 Νοεμβρίου, όταν θα βγει σε δημοπρασία το «ακριβότερο ρολόι του κόσμου».

Ένα 80χρονο ρολόι φιλοδοξεί να σπάσει κάθε ρεκόρ τιμής στην ιστορία, καθώς ο οίκος Sotherby’s βγάζει σε δημοπρασία το διάσημο Grave Supercompilation. Ένας ρολόι τσέπης που ανήκε στον περίφημο συλλέκτη Χένρι Γκέιβς τον νεώτερο.

Η δημοπρασία του θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου μετά από μια δίμηνη περιοδεία του σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο, καθώς πέρασε από Κίνα, ΗΠΑ και Βρετανία. Και η τιμή του; Ξεκινά από τα 15,6 εκατ. δολάρια!

Ο σχεδιασμός του κράτησε πέντε χρόνια και η κατασκευή του τρία. Είναι φτιαγμένο από χρυσό 18 καρατίων και αποτελείται από 24 εσωτερικά εξαρτήματα, καθιστώντας το πιο περίπλοκο της εποχής του.

Εκτός της ώρας και των λεπτών, δείχνει τη μέτρηση μεταξύ ανατολής και δύσης του ήλιου, περιέχει ημερολόγιο και ο ήχος του είναι παρόμοιος με τη μελωδία του Big Ben!

Όταν παραδόθηκε το 1933 κόστιζε 60.000 ελβετικά φράγκα, δηλαδή 15.000 δολάρια της εποχής ή αλλιώς 275.000 δολάρια με τα σημερινά δεδομένα. Το μόνο που απομένει, είναι να δούμε αν στις 11 Νοεμβρίου κάποιος κάνει την πρώτη κίνηση της δημοπρασίας, σπάζοντας με το «καλημέρα» το ρεκόρ του ακριβότερο ρολογιού του κόσμου.