Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής της Task Force

Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής της Task Force

Στην Αθήνα βρίσκεται ο νέος επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα.

Ο Ολλανδός Μααρτεν Βερβέι είναι ο νέος επικεφαλής της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βρίσκεται ήδη στη χώρα μας προκειμένου να αρχίσει τις επαφές και τη συνεργασία του με τους Έλληνες Υπουργούς.

Ο Μααρτεν Βερβέι έχει περισσότερες αρμοδιότητες από τον προκάτοχό του, ενώ μείζονος σημασίας μεταξύ των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί είναι η εποπτεία της υλοποίησης της ατζέντας που έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση. Επί της ουσίας, κύρια ευθύνη του κ. Βερβέι είναι η εποπτεία υλοποίησης του τρίτου μνημονίου.

Ο Ολλανδός αξιωματούχος θεωρείται ως ένας άτεγκτος τεχνοκράτης, είναι στενός σύμβουλος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και είχε σημαντική συμβολή κατά τη σύνταξη του τρίτου μνημονίου και στις συνομιλίες των Ευρωπαίων δανειστών με την Ελλάδα, αφού ειδικεύεται σε ζητήματα διαπραγμάτευσης.

Είναι εξειδικευμένος οικονομολόγος, διαθέτει μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Groningen στο Λονδίνο και ειδικότητά του είναι τα προγράμματα ανάπτυξης του Δημοσίου. Θεωρείται, επίσης, γνώστης των διεθνών οικονομικών σχέσεων, καθώς και των διεθνών χρηματαγορών.