Ποιος πρωθυπουργός μπήκε στη λίστα με τους δέκα πιο διαβόητους κακοποιούς;

Ποιος πρωθυπουργός μπήκε στη λίστα με τους δέκα πιο διαβόητους κακοποιούς;

Συγνώμη ζητάει η Google γιατί τοποθέτηση τον Ινδό πρωθυπουργό σε λίστα με εγκληματίες.

«Συγγνώμη» ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα η Google από τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi εξαιτίας του λάθους στις μηχανές αναζήτησης.

Αναλυτικότερα, η φωτογραφία του πρωθυπουργού εμφανίστηκε στα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων με τους «10 μεγαλύτερους εγκληματίες της Ινδίας», σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα.

Στον κατάλογος συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των: Dawood Ibrahim (υπεύθυνος για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μουμπάι το 1993), ο Αμερικανός γκάνγκστερ Αλ Καπόνε , ο επικεφαλής Υπουργός του Δελχί Arvind Kejriwal κ.α.


Μετά από τα σχόλια πολιτικών ηγετών και σχολιαστών που εκδήλωσαν ανησυχία για την αξιοπιστία της Google, ο τεχνολογικός κολοσσός εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ζητάει συγγνώμη για «οποιαδήποτε παρεξήγηση ή σύγχυση».

«Τα αποτελέσματα μας προβληματίζουν και δεν αντανακλούν τις απόψεις της Google. Μερικές φορές , ο τρόπος με τον οποίο οι εικόνες περιγράφονται στο διαδίκτυο μπορούν να φέρουν πίσω απροσδόκητα αποτελέσματα», συμπληρώνουν.

Τέλος, η Google εξήγησε ότι τα αποτελέσματα του ερωτήματος αναζήτησης οφείλονταν σε μια βρετανική εφημερίδα που δημοσίευσε μια εικόνα του Modi με λανθασμένα μεταδεδομένα.