Ποιος θα πεθάνει πρώτος στον τελευταίο κύκλο του Game of Thrones;

Ποιος θα πεθάνει πρώτος στον τελευταίο κύκλο του Game of Thrones;

Για αυτό τον κύκλο, τα δυο μεγαλύτερα μυστήρια είναι το ποιος θα πεθάνει και το ποιος θα κάτσει τελικά στον Σιδηρού Θρόνο.   

Περίπου τρεις μήνες μας χωρίζουν από την ολοκλήρωση του Game of Thrones, μιας από τις πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης, και πολύς κόσμος το έχει ρίξει στις προγνώσεις.

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για τον τελευταίο κύκλο της σειράς

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Βλάντιμιρ Φούτνικ, σε συνέδριο θαυμαστών του GoT στην Ουγγαρία είπε στους συγκεντρωμένους ότι ο τελευταίος κύκλος θα περιλαμβάνει ένα ολόκληρο επεισόδιο με τη «μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία της μικρής οθόνης», ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, το HBO έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο απόσπασμα από γυρίσματα για τον όγδοο κύκλο, το οποίο συμπλήρωσε με ένα teaser 90 δευτερολέπτων και την ανακοίνωση της ημερομηνίας της πρεμιέρας.

Προφανώς, τα δυο μεγαλύτερα μυστήρια είναι αφενός το ποιος θα πεθάνει και, αφετέρου, το ποιος θα κάτσει τελικά στον Σιδηρού Θρόνο.

Τα στοιχήματα για τους πρωταγωνιστές

Σύμφωνα με το γραφείο στοιχημάτων MyBookie Sportsbook, η πρώτη που θα πεθάνει θα είναι πιθανότατα η Γιάρα Γκρέιτζοϊ, σύμμαχος της Ντενέρις και διεκδικήτρια του θρόνου στο Βασίλειο των Σιδερένιων Νήσων. Οι μπουκμέικερς δίνουν μάλιστα και τη λίστα με τους δέκα πιθανότερους υποψήφιους για τον πρώτο θάνατο της σεζόν:

Γιάρα Γκρέιτζοϊ: +200

Θίον Γκρέιτζοϊ: +400

Το Βουνό: +500

Γιούρον Γκρέιτζοϊ: +800

Τόρμουντ Τζάιαντσμπεϊν: +800

Μπρον: +1000

Το Κυνηγόσκυλο (The Hound): +1200

Τζόρα Μόρμοντ: +1400

Ντέιβος Σίγουερθ: +1600

Μπριέν: +1800

Όμως, για το ποιος θα κάτσει στον θρόνο, δεν υπάρχει για την ώρα πρόγνωση, αλλά εδώ και καιρό υπάρχει μια εκπεφρασμένη προτίμηση. Και μάλιστα, προτίμηση του Κιτ Χάρινγκτον.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν δύο χρόνια στην εφημερίδα The Wall Street Journal, ο τηλεοπτικός Τζον Σνόου όταν ρωτήθηκε ποιον θα προτιμούσε να δει στον Σιδηρού Θρόνο δήλωσε: «Τον Τίριον. Προσωπικά, δεν λέω σε άλλους τις θεωρίες μου, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι- δεν θα είναι ακριβώς, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι ο Τίριον. Όλα σχεδόν ξεκίνησαν με τον Τίριον, παρόλο που δεν είναι η προφανής επιλογή. Η προφανής επιλογή είναι η Ντενέρις, πιθανά ο Τζον Σνόου. Όμως ο Τίριον ήταν πάντα, σχεδόν βλέπω τον κόσμο μέσα από τον Τίριον. Μοιάζει να είναι χώρια από τον κόσμο, σαν να βλέπει τον κόσμο όπως αυτός είναι. Μοιάζει σαν να τον βλέπει σχεδόν ως μια φαντασία, αλλά είναι το πρόσωπο που έχει περισσότερο απ’ όλους τα πόδια του στη γη, είναι ο πιο πραγματικός. Απλά, τον συμπαθώ, πάντα τον συμπαθούσα ως χαρακτήρα, καθώς και το πώς ο Πίτερ (Ντίνκλατζ) δίνει σάρκα και οστά σ’ αυτόν τον χαρακτήρα».