Πυροσβεστική καμπίνα μετατρέπεται σε… ενυδρείο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε πρωτότυπο ενυδρείο μετέτρεψαν οι πυροσβέστες την καμπίνα παλαιού οχήματος της υπηρεσίας τους στα Χανιά της Κρήτης.

Σε ενυδρείο μετέτρεψαν την καμπίνα ενός παλαιού πυροσβεστικού οχήματος τα μέλη του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα Χανιά.

Με πολύ μεράκι και με δικά τους χρήματα κατασκεύασαν ένα διαφορετικό ενυδρείο που φιλοξενείται στο χώρο υποδοχής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Η ιδέα «γεννήθηκε» πριν από ένα περίπου χρόνο και άρχισε σταδιακά να υλοποιείται από το προσωπικό της υπηρεσίας. Οι πυροσβέστες βρήκαν τα κατάλληλα για το ενυδρείο κρύσταλλα και δημιούργησαν το αρμόζον περιβάλλον στο οποίο φιλοξενούνται ήδη τα πρώτα ψαράκια. Παράλληλα τοποθέτησαν στην οροφή και δύο παλιούς πυροσβεστικούς φάρους. Το προσωπικό της υπηρεσίας φροντίζει καθημερινά για την τροφή των ψαριών, την καθαριότητα και το φιλτράρισμα του νερού με ειδικό μηχανισμό.

?????????????????????????????????????

 

Η πρωτοβουλία αυτή ωστόσο δεν είναι η μόνη που έχει αναλάβει το προσωπικό: Στην κεντρική είσοδο του κτιρίου τοποθετήθηκε το πρώτο έμβλημα της Υπηρεσίας, ενώ στο χώρο υποδοχής εκτίθενται σε ειδικό χώρο εργαλεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι πυροσβέστες και αποτελούν μέρος της ιστορίας της Υπηρεσίας στα Χανιά.

?????????????????????????????????????

 

Διαβάστε ακόμα:

Ο γύρος του κόσμου με μια πλωτή «πολιτεία»