Πυροβολισμοί Γλυφάδα: «Μάς φώναζε να φύγουμε, ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά»

Πυροβολισμοί Γλυφάδα: «Μάς φώναζε να φύγουμε, ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρείας μιλούν για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας, όπου ένας πρώην υπάλληλος σκότωσε τρία άτομα και έπειτα αυτοκτόνησε.

Τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Γλυφάδα και συγκεκριμένα σε ναυτιλιακή εταιρεία που στεγάζεται στην περιοχή.

Ένας άνδρας, περίπου 70 ετών, αιγυπτιακής καταγωγής και πρώην εργαζόμενος της εταιρείας, εισέβαλε στο κτίριο, πυροβολώντας και σκοτώνοντας τρία άτομα, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Άνδρες της ΕΚΑΜ εντόπισαν τον ένοπλο νεκρό δίπλα στην καραμπίνα του, στο υπόγειο του κτιρίου της ναυτιλιακής, στο οποίο εισέβαλε 20 λεπτά μετά τις 10.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Έμεινα κάτω από το γραφείο μου”

Σύμφωνα με εργαζόμενη της εταιρείας, ο άνδρας ήθελε να χτυπήσει στοχευμένα τα αφεντικά της εταιρείας προκειμένου “να τα εκδικηθεί”, επειδή, όπως αναφέρει στη μαρτυρία της, πριν από καιρό είχε απολυθεί.

“Ήμασταν στα γραφεία μας και ακούσαμε πυροβολισμούς. Εγώ ήμουν στον πρώτο όροφο. Αυτό έγινε στον δεύτερο. Ήταν πρώην υπάλληλος που είχε απολυθεί εδώ και καιρό και προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν, δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς και χτύπησε στοχευμένα αυτούς. Πυροβόλησε και έναν υπάλληλο που πήγε να τον ηρεμήσει.

Κρατούσε μία κοντόκαννη επαναληπτική καραμπίνα. Εγώ ήμουν κάτω από το γραφείο μου και μετά μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και μας έβγαλαν έξω. Τον είδα που ανέβαινε τη σκάλα. Κρατούσε ένα σακίδιο, αλλά δεν μπήκε από την είσοδο έχοντας παρατεταμένο το όπλο του”.

“Έφυγα από την πίσω πόρτα – Ήταν συνταξιούχος ο δράστης”

Άλλος εργαζόμενος της εταιρείας, ανέφερε σε μαρτυρία του ότι ο δράστης ήταν συνταξιούχος, πριν περιγράψει τις δραματικές στιγμές που βίωσε μέσα στην εταιρεία.

“Ήμουν στο ισόγειο. Όλα έγιναν στους πάνω ορόφους. Άκουσα τους δύο πρώτους πυροβολισμούς. Πήγα προς τη σκάλα να δω τι γίνεται, και είδα δύο παιδιά που μου είπαν ‘είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί’. Οπότε βγήκα από την πίσω πόρτα του γκαράζ. Τον είδα γιατί το γραφείο μου είναι ακριβώς δίπλα στη ράμπα”.

Ο ίδιος ο άνθρωπος πάντως, σε ερώτηση για το αν ο δράστης είχε απολυθεί απάντησε: “Εγώ ξέρω ότι ήταν συνταξιούχος. Δεν ξέρω αν είχε απολυθεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: news247.gr