Pirrion: Ένα «διαμάντι» στην καρδιά του Ζαγορίου

Pirrion: Ένα «διαμάντι» στην καρδιά του Ζαγορίου
Στροφή των τουριστών σε προορισμούς που προάγουν την ασφάλεια και την επαφή με τη φύση.

Σε must τουριστικό προορισμό έχει αναχθεί τα τελευταία χρόνια η Ήπειρος συγκεντρώνοντας τα βλέμματα Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών που αναζητούν την επαφή με τη φύση και τις value for money υπηρεσίες. Τα πρόσφατα οδικά έργα που μειώνουν κατά πολύ τις χιλιομετρικές αποστάσεις σε συνδυασμό με την έλευση της πανδημίας και της ανάγκης που δημιούργησε για την αποφυγή πολυσύχναστων τοποθεσιών, αναγάγουν τα Ζαγοροχώρια σε top προορισμό 365 μέρες τον χρόνο.

Στην καρδιά του Ζαγορίου, στα Άνω Πεδινά, βρίσκεται το Pirrion wellness boutique hotel είναι ένα πραγματικό Mountain Resort ευρωπαϊκών διαστάσεων, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 2010 και έκτοτε, εκτός από τις εντυπώσεις, έχει κερδίσει και αρκετά βραβεία.

«Η σεζόν από τα τέλη Μαΐου που ανοίξαμε έχει κυλήσει απροσδόκητα καλά. Γερμανοί, Βέλγοι, Γάλλοι, Ισραηλινοί επισκέπτονται το ξενοδοχείο μας, ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό του εγχώριου τουρισμού, καθώς οι Έλληνες στρέφονται σε πιο εναλλακτικές επιλογές. Η αναλογία είναι 75% ξένοι και 25% Έλληνες» αναφέρει στο Fortune Greece, η Δήμητρα Γιωτίτσα, Υπεύθυνη στο Pirrion wellness boutique hotel.

Προσθέτει πως η ανάγκη για αποδράσεις, έπειτα από ενάμιση χρόνο με περιορισμούς και lockdown, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα την απαγόρευση των ταξιδιών, έκαναν ακόμη και τους Έλληνες που φημίζονται για τις last minute κρατήσεις τους, να σπεύσουν από πολύ νωρίς να κλείσουν τις διακοπές τους στην περίοδο των εορτών.

«Είμαστε fully booked από τέλος Σεπτεμβρίου για το διάστημα 23 Δεκεμβρίου έως και τις 9 Γενάρη. Η πληρότητα στις γιορτές αγγίζει το 99%» προσθέτει.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 10 κλίνες, από 20τ.μ. έως 48 τ.μ. που απευθύνονται, τόσο σε ζευγάρια, όσο και σε οικογένειες, ενώ είναι γνωστό στη γύρω περιοχή για το εστιατόριο Σκαντζόχοιρος, το οποίο παρουσιάζει μια παραδοσιακή πρόταση στην πιο γκουρμέ εκδοχή της. Χοιρινό στη γάστρα με πουρέ γλυκοπατάτας που έχει ψηθεί αργά για 6 με 7 ώρες, αλλά και το ριζότο άγριων μανιταριών με λάδι τρούφας, είναι τα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουν, τόσο οι ένοικοι, όσο και οι λάτρεις του καλού φαγητού που κάνουν κράτηση στο εστιατόριο.

«Η λειτουργία του εστιατορίου και τις καθημερινές αποτελεί σημαντικό έσοδο για την επιχείρηση. Το «κυνήγι», όπως για παράδειγμα το αγριογούρουνο είναι ένα πιάτο διαδεδομένο που έχει ζήτηση. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να προμηθευτούν από τα τοπικά μαγαζιά λικέρ και μαρμελάδες φτιαγμένα από φρούτα της περιοχής».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί κάποιος να επισκεφτεί το Pirrion, η κα Γιωτίτσα εξηγεί πως πρόκειται για ένα μπουτίκ ξενοδοχείο που τηρεί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και κινείται στη λογική του eco- friendly καθώς χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά, εξοικονομεί νερό και υιοθετεί γενικότερα πρακτικές που βασίζονται στις αρχές της πράσινης βιωσιμότητας. Στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα είναι όμως και το κομμάτι του wellness, στο οποίο έχει επενδύσει η διοίκηση.

«Δεν υπάρχει άλλο ξενοδοχείο στην περιοχή του Ζαγορίου με παραδοσιακό τουρκικό λουτρό, εξωτερικό θερμαινόμενο υδρομασάζ και εξειδικευμένο θεραπευτή με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις».

Μένοντας κανείς στο κεντρικό Ζαγόρι αντιλαμβάνεται ότι όλες οι αποστάσεις στα γύρω χωριά, στη χαράδρα του Βίκου, αλλά και στα πέτρινα γεφύρια είναι 15 με 20 λεπτά με το αυτοκίνητο, ενώ τα Άνω Πεδινά βρίσκονται αρκετά κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων.

«Μιλάμε για έναν τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Ακόμη και το καλοκαίρι οι πληρότητες αγγίζουν τα επίπεδα των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Οι λάτρεις της φύσης που θέλουν να κάνουν πεζοπορία, ή extreme sports, όπως ράφτινγκ και κανό ψηφίζουν την περιοχή. Πολλοί μάλιστα μας επιλέγουν γιατί θέλουν, μετά τις εξωτερικές δραστηριότητες, να ξεκουραστούν κάνοντας spa».

Το κόστος για τα δωμάτια ξεκινά από 120 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως 220 ευρώ τη βραδιά, αναλόγως τη σεζόν και το μέγεθος του δωματίου.