Πείσμα και δάκρυα από τον Αλέξη Τσίπρα

Πείσμα και δάκρυα από τον Αλέξη Τσίπρα

Η στιγμή που σχολιάστηκε περισσότερο στις χθεσινές προγραμματικές δηλώσεις. 

Σε όλα τα ΜΜΕ αλλά και στα social media σχολιάστηκε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «έσπασε» στο τέλος της ομιλίας του, όταν κάλεσε τους βουλευτές να παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης. «Η νέα κυβέρνηση θα υπηρετήσει το Σύνταγμα μέχρι τέλους δικαιώνοντας τις αξίες τους αγώνες τις θυσίες του Ελληνικού λαού», είπε.

Μάλιστα, ευχαρίστησε προσωπικά τον Πάνο Καμμένο για την αποφασιστικότητα που έδειξε, όπως είπε στο σχηματισμό της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι η ομιλία του ήταν ειλικρινής και με σαφήνεια. «Αλλάζουν όλα», είπε, και τόνισε ότι αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση σέβεται την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας κάλεσε κάθε πολιτική δύναμη και κάθε βουλευτή ξεχωριστά και πέρα από την κυβερνητική πλειοψηφία να στηρίξουν το έργο της κυβέρνησης. «Ακόμα και αυτούς που θα καταψηφίσουν. Σας καλώ να στηρίξετε την εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια την της πατρίδας μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας κατευθύνθηκε στη συνέχεια στο διάδρομο της Βουλής, πηγαίνοντας προς το πρωθυπουργικό γραφείο.

Εκεί, έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από υπαλλήλους του Κοινοβουλίου όσο και από βουλευτές που είχαν προλάβει να βγουν από την αίθουσα. Ο ίδιος, σχεδόν βουρκωμένος ζήτησε ακόμα και από τους στενούς του συνεργάτες να τον αφήσουν για λίγο μόνο του στο γραφείο του…

Σχολιάζοντας την ομιλία, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός «ταυτοποιήθηκε» με την ιστορία.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA, ο Μ. Γλέζος είπε ότι ο πρωθυπουργός του θύμισε το γράμμα του Ζαχαριάδη το 1940 και μάλιστα «κάτω από άλλες συνθήκες».

«Αυτοί θα τηρήσουν όλη τη δυνατότητα που έχουν, θα παρουσιάσουν μερικούς με χαμόγελα, μερικούς με μια λύση συμβιβαστική, μερικούς με σκληρή γραμμή. Είναι κατανεμημένοι οι ρόλοι που έχουν παίξει ως τώρα και που θα συνεχίζουν να τους παίζουν. Εμείς, σε όσους έρθουν με χαμόγελα θα θυμηθούμε την ελληνική παροιμία φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», είπε για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Πρόσθεσε ότι το θέμα για την Ελλάδα είναι να σταθεί με βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της χώρας και εκτίμησε ότι η έκβαση των συζητήσεων με την Ευρώπη θα εξαρτηθεί από το εάν η Ελλάδα επιμείνει στις θέσεις της.

«Θεωρώ ότι όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, όπως τότε, μόνο ο ελληνικός λαός με το έπος του 1940-41 κατέρριψε το μύθο του αήττητου άξονα θα γίνει το ίδιο αρκεί να αντισταθούμε σε όλων των ειδών τις περιπτώσεις», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Απρόσμενη παρουσία Μητσοτάκη στη Βουλή
Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αιφνιδίασε με την απρόσμενή του παρουσία, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, στην αίθουσα της Ολομέλειας.

 

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να εξήγησε την παρουσία του στη Βουλή για τη προγραμματισμένη συνεδρίαση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης λέγοντας «Ήρθα για να ακούσω τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας».

Ο πρώην πρωθυπουργός παρακολούθησε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από τα έδρανα των κρατικών λειτουργών, στην αίθουσα της Ολομέλειας.Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η κόρη του, Αλεξάνδρα, η οποία τον συνόδευε στη Βουλή, τον ρώτησε πώς του φάνηκε ο κ. Τσίπρας, εκείνος φέρεται να απάντησε: «Ήταν απίστευτος…».