Πιστωτικές κάρτες για παιδιά δημοτικού

Πιστωτικές κάρτες για παιδιά δημοτικού

Η Oink παρουσιάζει μια εφαρμογή και χρεωστική κάρτα για παιδιά 6-24 ετών.

Η πιστωτικές κάρτες φαίνεται πως έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Και σε όλες της ηλικιακές φάσεις της ζωής μας, μάλιστα, αφού μια νέα εταιρεία ήρθε να συστήσει τις πιστωτικές κάρτες για… παιδιά!

Η εφαρμογή Oink επιτρέπει πλέον στους γονείς να δημιουργούν λογαριασμό για τα παιδιά τους, στους οποίους μπορούν να καταθέτουν ή ίδιοι ή άλλοι χρήματα και ταυτόχρονα θα μπορούν να ελέγχουν που τα ξοδεύουν.

Η Jo Webber, ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της Oink, είπε ότι το σύστημα έχει χρήστες ηλικίας 6 έως 24 ετών, με τη πλειονότητα αυτών (75 %) να είναι μεταξύ 13-18 ετών.

Σε συνεργασία, μάλιστα, με την Discover Financial Services – την αμερικάνικη εταιρεία παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών – παρέχουν μια προπληρωμένη κάρτα για τους μικρούς φίλους.

«Αν παρατηρήσεις κανείς τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά σήμερα, το να ανοίξουν έναν λογαριασμό και να έχουν βιβλιάριο φαίνεται λίγο παράξενο» είπε η Webber.

Η Webber, μητέρα και η ίδια, εξηγεί πως η ιδέα πίσω από την Oink επιθυμία της τα παιδιά να γνωρίσουν πως χρησιμοποιούνται οι πιστωτικές κάρτες και να μάθουν να διαχειρίζονται σωστά τα οικονομικά τους.

Με την «γονική συναίνεση» μάλιστα, θα μπορούν οι γονείς πως επιβλέποντας στην αρχή τα οικονομικά των παιδιών τους, θα καταφέρουν κάποια στιγμή να τα ελέγχουν μόνα τους.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της Oink για τον μήνα Φεβρουάριο, κατά μέσο «φορτώνονται» στις κάρτες σας 80 δολάρια, από τα οποία ξοδεύονται περίπου τα 30 από αυτά.

Τα στοιχεία έδειξαν πως το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων ξοδεύονται για φαγητό (50%), καταστήματα γενικού ενδιαφέροντος (20%), online ψυχαγωγία ( 10 % ) και βενζίνη (10%).

H Oink λειτουργεί υπό τις οδηγίες του Children’s Online Privacy Protection Act, τον ομοσπονδιακό νόμο που ισχύει για την ηλεκτρονική συλλογή προσωπικών πληροφοριών ατόμων κάτων των 13 ετών, ενώ το PCI Security Standards Council εξασφαλίζει την ασφάλεια των συναλλαγών.

Μέχρι στιγμής, η Oink δεν επιτρέπει την ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ, αν και η Webber είπε ότι το σύστημα μπορεί να υποστηρίξει τη λειτουργία και εναπόκειται στους γονείς αν θα το επιτρέψουν.

Ένα ακόμα θέμα που πρέπει να διευθετήσουν είναι τα EMV chips, αλλά και η δυνατότητα πληρωμών μέσω κινητών .