Playboy: Η οικογένεια του Χιου Χέφνερ πουλάει τις υπόλοιπες μετοχές της

Playboy: Η οικογένεια του Χιου Χέφνερ πουλάει τις υπόλοιπες μετοχές της
epa06231489 (FILE) - Hugh Hefner, famous founder of PlayBoy Magazine, is kissed by his two girlfriends at the Hotel de Paris in Monaco, 21 February 2009. According to media reports on 28 September 2017, Playboy magazine founder Hugh Hefner died of natural causes at the age of 91 at his Los Angeles home, the Playboy Mansion, on the evening of 27 September. EPA/BRUNO BEBERT CORBIS OUT

Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του περιοδικού;

Το 1953, ο Χιου Χέφνερ δανείστηκε 1.000 δολάρια από τη μητέρα του και ίδρυσε το περιοδικό Playboy. Το 2018, το ποσοστό που διαθέτει η οικογένεια Χέφνερ στην εταιρεία, είναι πλέον παρελθόν. Η οικογένεια πούλησε της μετοχές της εταιρείας που διέθετε, αντιπροσωπεύοντας ένα ποσοστό περίπου 33%, έναντι 35 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Blast. Τα χρήματα θα μοιραστούν μεταξύ της χήρας του Χέφνερ και των τεσσάρων παιδιών του.

Ο Χέφνερ πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2017. Με το θάνατό του, οι αλλαγές στην επιχειρηματική του κληρονομιά ήρθαν γρήγορα. Το Μέγαρο του Playboy, που ήταν συνώνυμο με τη φήμη της εταιρείας, περιήλθε στην ιδιοκτησία του γείτονα του, Ντάρεν Μετρόπουλος, ο οποίος αγόρασε το οίκημα τον Αύγουστο του 2016 έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μετρόπουλος έκλεισε μια συμφωνία με τις αρχές του Λος Άντζελες όπου προστατεύεται επ’ αόριστον το οίκημα από κατεδάφιση, ακόμα και από μελλοντικούς ιδιοκτήτες. Η εταιρεία επίσης απενεργοποίησε τη σελίδα της στο Facebook μετά από το σκάνδαλο της Facebook Analytical, εντείνοντας τις φήμες ότι το περιοδικό ίσως οδηγείται στο κλείσιμο.

Η πώληση του μεριδίου της οικογένειας του Χέφνερ θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη: 800.000 μετοχές για 15 εκατομμύρια δολάρια θα αγοραστούν άμεσα. Το υπολειπόμενο ένα εκατομμύριο δολάρια θα κρατηθεί ως χρηματική εγγύηση μέχρις ότου εξοφληθούν με δάνειο ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Icon Acquisition Holdings, που διαθέτει τις υπόλοιπες μετοχές της εταιρείας, είναι η αγοράστρια. Η εταιρεία έχει διατηρήσει ένα μερίδιο ελέγχου στο Playboy από το 2011.

Ο γιός του Χιου Χέφνερ, Κούπερ, θα συνεχίσει να εργάζεται για την εταιρεία ως επικεφαλής διευθυντής δημιουργικού, όντας ο τελευταίος δεσμός της οικογένειας με το περιοδικό που τους έκανε διάσημους.