PlayStation 4: Ένα εκατομμύριο πωλήσεις σε 24 ώρες

PlayStation 4: Ένα εκατομμύριο πωλήσεις σε 24 ώρες

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τη νέα κονσόλα της Sony.

«Το PS4 πούλησε περισσότερες από ένα εκατομμύριο μονάδες 24 ώρες μετά το ξεκίνημα του στην βόρεια Αμερική!». Έτσι σχολίασε το γεγονός στο twitter ο πρόεδρος των Worldwide Studios της Sony Computer Entertainment, Shusei Yoshida.

Το tweet του έκλεισε με ένα χαμόγελο. Και πώς να μην χαμογελούν οι άνθρωποι της Sony, όταν είδαν ότι το νέο PS4 σάρωσε με το που εμφανίστηκε στα καταστήματα. Η τιμή του ξεκινά από τα 399 δολάρια, εκατό λιγότερα από τον μεγάλο του ανταγωνιστή που δεν είναι άλλος από το Xbox One της Microsoft.

«Η Sony έπιασε το τζακ ποτ του ενός εκατομμυρίου», γράφει το περιοδικό Time, σχολιάζοντας το επίτευγμα αυτό. «Βέβαια η Sony ήξερε ότι η επίδοση αυτή είχε επιτευχθεί πριν ακόμη κυκλοφορήσει το PlayStation 4, μιας και οι προπαραγγελίες ήταν περίπου ένα εκατομμύριο», συμπληρώνει.

Διαβάστε ακόμη: Ήρθε η ώρα για το Playstation 4

Μπορεί αυτό το εκατομμύριο πωλήσεων σε 24 ώρες να μην είναι ρεκόρ, αλλά σίγουρα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την Sony μετά την λαμπρή εποχή του PS2, και σίγουρα ένα πολύ σημαντικό κι ενθαρρυντικό βήμα για την εταιρεία, η οποία είδε την τελευταία πενταετία τα κέρδη της να εξαφανίζονται μετά την μάλλον αποτυχημένη απόπειρα του PlayStation 3.

Βέβαια, η παρακαταθήκη ήταν τεράστια, ενώ τους τελευταίους μήνες η Sony βλέπει τα νούμερα να έχουν αλλάξει, με τη «φόρα» του PS4 ίσως και να είναι ικανή να απογειώσει τον ιαπωνικό τεχνολογικό κολοσσό μέσα στο 2014.

Το PlaysStation 4 κυκλοφορεί ακόμη μόνο στην βόρεια Αμερική, ενώ στην Ευρώπη θα έρθει στις 29 Νοεμβρίου. Κι επειδή στις 22 του ίδιου μήνα θα κάνει το ντεμπούτο το Xbox One, η σύγκριση με αυτήν την τόσο εντυπωσιακή επίδοση θα είναι -τουλάχιστον- μοιραία.