Πλέον μπορείτε να αγοράσετε το υπερπολυτελές γιοτ του συνιδρυτή της Microsoft- Πόσο θα σας κοστίσει (Βίντεο)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαθέσιμο προς αγορά είναι πλέον το υπερπολυτελές γιοτ του συνιδρυτή της Mircrosoft, Πολ Άλεν, για όποιον φιλόδοξο ονειρεύεται να αποκτήσει ένα γιοτ.

Το αμύθητης πολυτέλειας γιοτ του Πολ Άλεν βγήκε στο «σφυρί» από τις εταιρείες Fraser και Burgess, μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη του, το 2018. Το γιοτ, που φέρει την ονομασία Octopus, έχει μήκος 126 μέτρα, ενώ αποτελεί μόνο το ένα εκ των τριών γιοτ που είχε στην κατοχή του ο Άλεν, μαζί με τα Tatoosh και Medusa.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω σκάφος κατέχει τον τίτλο του ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά γιοτ στον κόσμο, διαθέτοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 26 επισκέπτες και 63 μέλη πληρώματος. Από άποψης μεγέθους, επιπλέον, πολλοί το συγκρίνουν με αντιτορπιλικό, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN. Το Octopus ναυπηγήθηκε το 2003. Μεταξύ άλλων, στην πολυτελή διαμονή του εντός του σκάφους μπορεί κανείς να απολαύσει τις πλούσιες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες, όπως πισίνα, spa, μπαρ, γυμναστήριο, σάουνα και άλλα.

Η μεγάλη έκτασή του, ωστόσο, του επιτρέπει να διαθέτει και χώρους λιγότερο αναμενόμενους σε ένα πολυτελές γιοτ, όπως, για παράδειγμα, ένα στούντιο ηχογραφήσεων, ένα σινεμά, μια αίθουσα με διαφανές πάτωμα, για να μπορούν οι επισκέπτες να παρατηρούν τον βυθό, ένα γήπεδο του μπάσκετ κ.α.

Το γιοτ έχει επίσης τη δυνατότητα να μεταφέρει ελικόπτερο, αλλά και μίνι υποβρύχιο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το γιοτ δεν έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για να ψυχαγωγεί τους επιβαίνοντες του. Στην πλούσια λίστα με τις δυνατότητες του συμπεριλαμβάνεται και η δυνατότητα της πραγματοποίησης έρευνας, αλλά και οι αποστολές διάσωσης. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί για εξερευνητικό ταξίδι στην Ανταρκτική, αλλά και για τον εντοπισμό ενός βυθισμένου αμερικανικού πολεμικού πλοίου στις Φιλιππίνες.

Αν, λοιπόν, λάβει κανείς υπόψη του όλα αυτά, τότε τα 325 εκατ. δολάρια που πρέπει να καταβάλλει για να το αποκτήσει μπορεί να είναι, τελικά και μια καλή προσφορά.

Σχετικά άρθρα