Πλήγμα έως 4,5 δισ. δολαρίων στα κέρδη της Shell

Πλήγμα έως 4,5 δισ. δολαρίων στα κέρδη της Shell
epa08574036 (FILE) - A file photo dated 30 July 2015 showing a company flag flying in front of the head office of Royal Dutch Shell in The Hague, The Netherlands (reissued 30 July 2020). Shell, that in 2nd quarter 2019 made a 3.5 billion USD profit, on 30 July 2020 released their 2nd quarter results 2020 saying they suffered a loss of 18.4 billion USD. Part of the loss was due to low fuel prices as Coronavirus-pandemic hit the demand around the globe EPA/JERRY LAMPEN *** Local Caption *** 53379697 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων χημικών και προϊόντων της Σιγκαπούρης, τα οποία προσπαθεί να πουλήσει.

Η Shell ανακοίνωσε πως τα κέρδη της κατά το τέταρτο τρίμηνο δέχθηκαν πλήγμα από 2,5 έως 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια από απομειώσεις που αντισταθμίστηκαν από σημαντικά υψηλότερες συναλλαγές φυσικού αερίου.

Ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι απομειώσεις οφείλονται κυρίως στις μακροοικονομικές εξελίξεις, καθώς και στις επιλογές του χαρτοφυλακίου, συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων χημικών και προϊόντων της Σιγκαπούρης, τα οποία προσπαθεί να πουλήσει.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ακόμα πως αναμένει ότι οι ταμειακές ροές από τις δραστηριότητές του θα δεχθούν πλήγμα από μια επιβάρυνση 900 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζεται με το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών των εκπομπών ρύπων.

Η Shell αναμένει να αναφέρει ολοκληρωμένη παραγωγή φυσικού αερίου μεταξύ 880.000 και 920.000 βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boe) για το τέταρτο τρίμηνο, η οποία θα είναι σύμφωνη με το εύρος των οδηγιών της από 870.000 έως 930.000 βαρελιών την ημέρα και συγκρίνεται με την παραγωγή του τρίτου τριμήνου που ανήλθε σε 900.000 boe την ημέρα.

Ο όγκος του υγροποιημένου φυσικού αερίου -LNG– του τέταρτου τριμήνου αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 6,9 και 7,3 εκατομμυρίων μετρικών τόνων σε σύγκριση με 6,9 εκατομμύρια τόνους το προηγούμενο τρίμηνο. Η Shell ανέμενε προηγουμένως 6,7 εκατ. έως 7,3 εκατ. τόνους.

Τα κέρδη από την ολοκληρωμένη εμπορία φυσικού αερίου αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερα εντός του τριμήνου, ενώ το αποτέλεσμα της εμπορίας από τα χημικά και τα διυλιστήρια αργού πετρελαίου αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερο. Ο πρώτος τομέας αναμένεται να σημειώσει προσαρμοσμένη ζημία κερδών, σημείωσε η εταιρεία ορυκτών καυσίμων, μετέδωσε το MarketWatch.

Ωστόσο, η αναμενόμενη άνοδος στην εμπορία φυσικού αερίου το τέταρτο τρίμηνο έρχεται παρά την πτώση των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, με το πετρέλαιο να σημειώνει χαμηλό πέντε μηνών στις αρχές Δεκεμβρίου, αντανακλώντας τις ανησυχίες για την προσφορά και τη ζήτηση παρά τη στήριξη από τη γεωπολιτική αβεβαιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: