Πλήγματα του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λιβανο μετά από επίθεση της Χεζμπολάχ

Πλήγματα του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λιβανο μετά από επίθεση της Χεζμπολάχ
Israeli soldiers take a position in the northern town of Metula on the border with Lebanon on October 7, 2023, as protesters gather on the Lebanese side. (Photo by JALAA MAREY / AFP) Photo: AFP
Η Χεζμπολάχ δήλωσε «αλληλέγγυα» προς τον παλαιστινιακό λαό.

Το ισραηλινό πυροβολικό έπληξε σήμερα τον νότιο Λίβανο ως απάντηση σε πυρά που προέρχονταν από αυτή την περιοχή, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του την Κυριακή το πρωί.

Βλήματα που εκτοξεύθηκαν από λιβανέζικο έδαφος έπληξαν μια ισραηλινή στρατιωτική θέση στα κατεχόμενα από το Ισραήλ αγροκτήματα Shebaa τα ξημερώματα της Κυριακής, ανέφεραν τρεις πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Η οργάνωση Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες και πυρά πυροβολικού, λέγοντας ότι είναι «αλληλέγγυα» προς τον παλαιστινιακό λαό.

Η οργάνωση ανέφερε σε γραπτή δήλωση ότι η επίθεση είχε στόχο τρία φυλάκια, συμπεριλαμβανομένης μιας «τοποθεσίας ραντάρ» στην περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα, μια λωρίδα γης που κατέχει το Ισραήλ από το 1967 και που ο Λίβανος διεκδικεί ως δική του.

«Το ισραηλινό πυροβολικό πλήττει περιοχή του Λιβάνου από όπου προήλθαν πυρά», ανέφερε η ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, χωρίς να δίνονται άλλες διευκρινίσεις για τη φύση της επίθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: