Πλήρης ανατροπή στην OpenAI: Αφού τον έδιωξαν, ο Sam Altman επιστρέφει ως… επικεφαλής

Πλήρης ανατροπή στην OpenAI: Αφού τον έδιωξαν, ο Sam Altman επιστρέφει ως… επικεφαλής
epa10631881 OpenAI CEO Sam Altman testifies before the Senate Judiciary Subcommittee on Privacy, Technology, and the Law for an oversight hearing to examine the rules governing artificial intelligence (AI) in the Dirksen Senate Office Building in Washington, DC USA, 16 May 2023. Altman called on Congress to pass regulation to ensure safety standards for AI. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιστροφές… διά χειρός Nadella…

Να επιστρέψει εκ νέου ως επικεφαλής στην OpenAI ετοιμάζεται ο μέχρι πρότινος έκπτωτος CEO της startup τεχνητής νοημοσύνης Sam Altman υπό την επίβλεψη ενός νέου διοικητικού συμβουλίου, μετά από μέρες εικασιών και αναταραχών. 

Σε μια δραματική ανατροπή, ο Altman, ο οποίος απολύθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI την περασμένη εβδομάδα, θα επιστρέψει στο τιμόνι της υψηλού προφίλ start-up, δήλωσε η εταιρεία αργά την Τρίτη. 

Σύμφωνα με μια «συμφωνία επί της αρχής», ο Altman θα υπηρετήσει υπό την επίβλεψη νέου διοικητικού συμβουλίου, αποτελούμενο από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Salesforce, Bret Taylor ως πρόεδρο, τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Larry Summers και τον Adam D’Angelo, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του OpenAI. 

«Λατρεύω την OpenAI και ό,τι έκανα τις τελευταίες ημέρες ήταν προς όφελος της ομάδας και της αποστολής της», έγραψε ο Altman στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X ως απάντηση στην ανακοίνωση. «Όταν αποφάσισα να γίνω μέλος της Microsoft ς, ήταν σαφές ότι αυτός ήταν ο καλύτερος δρόμος για εμένα και την ομάδα». 

Την είδηση επιβεβαίωσε και με δικό της ποστ η OpenAI.

Ο επικεφαλής της Microsoft Satya Nadella προσέλαβε τον Altman μετά την απόλυσή του. Με την «υποστήριξη» του νέου συμβουλίου του OpenAI και του Nadella, είπε ο Altman, ανυπομονούσε να «επιστρέφει στην OpenAI και να αξιοποιήσει τη ισχυρή συνεργασία της startup με τη Microsoft». 

Από τη μεριά του, ο Nadella είπε ότι ενθαρρύνει τις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο OpenAI και πιστεύει ότι η απόφαση ήταν «το πρώτο ουσιαστικό βήμα για μια πορεία προς μια πιο σταθερή, καλά ενημερωμένη και αποτελεσματική διακυβέρνηση».