Οι πλούσιοι είναι πλουσιότεροι από ποτέ

Οι πλούσιοι είναι πλουσιότεροι από ποτέ

Αθροιστικά ο πλούτος των 400 πλουσιότερων Αμερικανών ανήλθε στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια!

Οι 400 πλουσιότεροι Αμερικάνοι είναι πλουσιότεροι από ποτέ, σύμφωνα με το Forbes και δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν και πολλά από οικονομική κρίση.

Αθροιστικά ο πλούτος των ατόμων που βρίσκονται στη λίστα ανήλθε στο ύψος ρεκόρ των 2,02 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, 19% αυξημένος από πέρυσι, που ήταν 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της ισχυρής αγοράς αποθεμάτων και της ανάκαμψης του κτηματομεσιτικού κλάδου. Ο μέσος όρος πλούτου των ατόμων που βρίσκονται στη λίστα είναι 5 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένος κατά 800 εκατομμύρια από πέρυσι.

Ο ιδρυτής της Mircosoft Μπιλ Γκειτς βρίσκεται στην πρώτη θέση για εικοστή συνεχή χρονιά, με προσωπική περιουσία 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Γουόρεν Μπάφετ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 58,5 δισεκατομμύρια. Ο Μπαφετ κατέλαβε την πρώτη θέση ως προς την αύξηση της περιουσίας του φέτος, αφού κέρδισε το «εκθαμβωτικό» ποσό των 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με πέρυσι.

Διαβάστε ακόμη: Οι πλουσιότεροι μεγιστάνες όλων των εποχών

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ πέρασε επίσης μια καλή χρονιά, λόγω της ανάκαμψης της τιμής της μετοχής του Facebook. Αφού έπεσε στο νούμερο 36 της λίστας πέρυσι, επανήλθε φέτος στο τοπ 20 με προσωπική περιουσία 19 δισεκατομμύρια δολάρια. Το γεγονός ότι κέρδισε 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με πέρυσι τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση της αντίστοιχης λίστας.

Το ελάχιστο όριο για να μπει κανείς στη λίστα φέτος ήταν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι 28 άτομα που βρίσκονταν πέρυσι στη λίστα φέτος δεν ήταν, μεταξύ των οποίων ο Τ. Μπουν Πίκενς, του οποίου η περιουσία έπεσε στα 950 εκατομμύρια.

Συνολικά 48 γυναίκες βρίσκονται στη λίστα του 2013, μεταξύ των οποίων η κληρονόμος των ξενοδοχείων Hyatt Τζένιφερ Πρίτζκερ, που στο παρελθόν ήταν γνωστός ως Τζέιμς Πρίτζκερ και είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που προέβη σε επέμβαση αλλαγής φύλλου.

Διαβάστε σχετικά: Πόσες είναι οι γυναίκες εκατομμυριούχοι;

Οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι της λίστας πέρασαν μια καλή χρονιά, καθώς 314 είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται και μόνο 30 να μειώνεται.

Δείτε επίσης: «Σπαγκοραμμένοι» δισεκατομμυριούχοι