Ποδόσφαιρο: Deal 4,5 δισ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie A

Ποδόσφαιρο: Deal 4,5 δισ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie A
Το deal έκλεισε μετά από 4 μήνες διαπραγματεύσεων.

Μεγάλη συμφωνία για τη μετάδοση των αγώνων της Serie A στην Ιταλία φαίνεται πως έκλεισε η ποδοσφαιρική λίγκα της χώρας.

Σύμφωνα με το Sportico.com, η Serie υπέγραψε συμφωνία 4,5 δισ. ευρώ με την κοινοπραξία των DAZN και Sky Italy (που έχουν αυτή τη στιγμή τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων στην Ιταλία) για τις μεταδόσεις των παιχνιδιών από το 2024 έως το 2029. Το deal έκλεισε μετά από 4 μήνες διαπραγματεύσεων, ανέφερε το δημοσίευμα, ενώ εκπρόσωποι των DAZN και Sky Italy δεν απάντησαν άμεσα με επίσημο σχόλιο.

Σημειώνεται πως η Serie A ζητούσε προσφορές 3,6 δισ. ευρώ για συμφωνία 3ετούς διάρκειας και έως και 7,2 δισ. ευρώ για συμφωνία 5ετούς διάρκειας.

Τα χρήματα της Serie A είναι η μισή από αυτή που εισπράττει η Premier League στο πλαίσιο των υφιστάμενων συμφωνιών μετάδοσης στην εγχώρια αγορά της, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συμφωνία μετάδοσης της Serie A εκτός Ιταλίας για την περίοδο 2021-2024 αξίζει περίπου 670 εκατ. ευρώ.

Πέρυσι, η Serie A εφάρμοσε ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για να βοηθήσει το πρωτάθλημα να διαπραγματευτεί και να εμπορευτεί καλύτερα τα δικαιώματα μετάδοσης για να καλύψει το χάσμα με άλλα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Premier League, LaLiga και Ligue 1.

Η Serie A ήταν το μοναδικό πρωτάθλημα της από τα 5 μεγάλα της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία) που κατέγραψε μείωση των συνολικών εσόδων το 2021-22, σύμφωνα με έκθεση της Deloitte. Η μείωση αυτή οφείλεται στα χαμηλότερα έσοδα της Serie A από δικαιώματα τηλεοπτικών μεταδόσεων, που μειώθηκαν κατά 7% στα 2,4 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: