Ποια smartphone έχουν τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο; – 7 στα 10 κοστίζουν τουλάχιστον 600 δολάρια

Ποια smartphone έχουν τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο; – 7 στα 10 κοστίζουν τουλάχιστον 600 δολάρια
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το πρώτο τρίμηνο του 2024 ήταν αυτό κατά το οποίο τα 10 κορυφαία smartphone είχαν όλα δυνατότητα για 5G.

Το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο για το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με έρευνα της Counterpoint Research, η οποία αναφέρει ότι τα εν λόγω τηλέφωνα αποτελούσαν το 50% των πωλήσεων της Apple, από 24% το 2020.

Η Apple και η Samsung κυριάρχησαν στη λίστα με τα 10 smartphone με τις καλύτερες πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2024, καταλαμβάνοντας η καθεμία από πέντε θέσεις και μην αφήνοντας καμία θέση για άλλες μάρκες, σύμφωνα με το Global Monthly Handset Model Sales Tracker της Counterpoint Research.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 ήταν το πρώτο κατά το οποίο τα 10 κορυφαία smartphone είχαν όλα δυνατότητα για 5G. Εκτός αυτού, ήταν εμφανής η τάση προς την πριμοδότηση, με 7 από τα 10 κορυφαία smartphones να είναι premium (χονδρική τιμή στα 600 δολάρια και άνω).

Για την Apple, και οι τέσσερις παραλλαγές του iPhone 15 και το iPhone 14 ήταν μεταξύ των 10 κορυφαίων best seller. Επιπλέον, η σειρά iPhone 15 εξασφάλισε τις τρεις πρώτες θέσεις.

Η σειρά Galaxy S24 της Samsung εξασφάλισε δύο θέσεις στο top 10 για το πρώτο τρίμηνο του 2024, με την παραλλαγή Ultra να κατατάσσεται στην πέμπτη θέση και τη βασική παραλλαγή στην ένατη.

Οι ισχυρές επιδόσεις της σειράς S24 μπορούν να αποδοθούν στην έγκαιρη ανανέωση της σειράς από τη Samsung και στις προσπάθειές της στην τεχνολογία γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης (GenAI). Η σειρά S24 ήταν η πρώτη που έφτασε στην αγορά με χαρακτηριστικά και δυνατότητες GenAI, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν μοναδικό περιεχόμενο και να βιώνουν ένα νέο επίπεδο αλληλεπίδρασης με τα smartphones τους.

Όπως σημειώνει η έκθεση, οι καταναλωτές διατηρούν τα smartphone τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επειδή οι αναβαθμίσεις προσφέρουν περιορισμένη διαφοροποίηση στα χαρακτηριστικά.

Αυτό οδηγεί τους καταναλωτές να επιλέγουν smartphone υψηλών προδιαγραφών για να διασφαλίσουν ότι οι συσκευές τους παραμένουν τεχνολογικά επίκαιρες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: