Πόλεμος Παππά – ΝΔ για τις καταγγελίες Κοντομηνά

Πόλεμος Παππά – ΝΔ για τις καταγγελίες Κοντομηνά
ΒΟΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΜΕ

Ο Κοντομηνάς κατήγγειλε ότι «επιχειρηματίας του Παππά» του ζήτησε το 51% του καναλιού του, «τέσσερις ειδησεογραφικές εκπομπές και τον έλεγχο των ειδήσεων».

Χρήστος Δεμέτης

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς εμφανίστηκε αιφνιδίως στη μεσημεριανή εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στην τηλεόραση του Alhpa και επιδόθηκε σε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες.

« Ήρθα να φάω, δεν είχα τι να φάω σπίτι, μου μείωσαν τη σύνταξη. Έπαιρνα 10.000 το μήνα σύνταξη, μου την έκοψαν και έμεινα με δύο κατοστάρικα. Πώς να ζήσω;» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, ο ίδιος αναφέρθηκε ευθέως στον υπουργό Επικρατείας, λέγοντας:

«Ο κύριος Παππάς θέλει να βάλει “μαύρο” στα κανάλια αλλά δεν θα τον αφήσουμε εμείς. Δεν μπορεί να βάλει “μαύρο” στα κανάλια ο Παππάς. Ο Παππάς σκοτωνότανε μια ζωή, κάτι ψέματα λένε δεν μπορεί… είναι καλό παιδί. Αυτός σκοτώθηκε τόσο καιρό για την ΕΡΤ. Είναι δυνατόν αυτός που άνοιξε τρία κανάλια, να κλείσει άλλα τρία;».

«Ήθελε να σου αρπάξει το κανάλι από τα χέρια» του απάντησε ο Δήμος Βερύκιος.

Οι άνθρωποί του, αυτός που υποστήριζε, χωρίς δεκάρα να ‘χουν -μη λέμε ονόματα- ήρθε και μου λέει: «Θα μου δώσεις το 51 %”. Λέω “τι άλλο θέλεις;”. Λέει: “Θέλω τέσσερις εκπομπές την εβδομάδα, πολιτικές. Να βλέπει ο κόσμος τι καλά που πάμε”. “Άλλο τίποτα θέλεις;” τον ρώτησα. Μου λέει: “Θέλω το πολιτικό κομμάτι των ειδήσεων”. “Πήγαινε στο καλό, αγόρι μου. Το κανάλι δεν πουλιέται σε τρίτους», πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης του Alpha.

«Το κανάλι ανήκει στον κόσμο, στους εργαζόμενους και σε μένα και σε όλο τον κόσμο που ακούει τις αλήθειες και θα λέμε τις αλήθειες και δεν θα κλείσει, κ. Παππά», κατέληξε.

Πόλεμος ανακοινώσεων
«Η Νέα Δημοκρατία δίνει με επιτυχία τη μάχη για τον αυτοδιασυρμό της. Δεν χάνει την ευκαιρία να αναμασά όσα οι αποτυχόντες του διαγωνισμού εκστομίζουν εναντίον της κυβέρνησης», τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΝΔ που προηγήθηκε. Επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη εισπράξει τα 90 εκ. της πρώτης δόσης από τις τηλεοπτικές άδειες», για να προσθέσει ότι «καταλαβαίνουμε ότι αυτό τους εκθέτει, διότι σε ενάμιση χρόνο κάναμε ότι δεν έκαναν αυτοί σε 27».

«Για αυτά και για άλλα πολλά θα απολογηθούν», υπογραμμίζει ο κ. Παππάς και συμπληρώνει: «Κατά τα λοιπά ας περιμένουν την επόμενη κατηγορία καναλάρχη, για να εκδώσουν την επόμενη ανακοίνωσή τους».

Νωρίτερα, η ΝΔ με ανακοίνωση της τοποθετήθηκε ως εξής: «Οι καταγγελίες του κ. Κοντομηνά επιβεβαιώνουν τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για τον διαγωνισμό – παρωδία, για τις τηλεοπτικές άδειες του Υπουργού – καναλάρχη κ. Παππά. Για όλα αυτά – και για πολλά άλλα – ο κ. Παππάς ας ετοιμάσει την απολογία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την προσεχή Παρασκευή».

Πηγή: news247.gr