Πώληση της Links of London εξετάζει η Folli Follie

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ελληνική εταιρία ενδέχεται να ξεκινήσει διαδικασία πώλησης της βρετανικής θυγατρικής της σύμφωνα με βρετανική εφημερίδα.

Η Folli Follie εξετάζει το σενάριο πώλησης της θυγατρικής Links of London στην προσπάθειά της να αποφύγει τη χρεοκοπία, αναφέρει η βρετανική Telegraph σε σημερινό της δημοσίευμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Links of London την εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου ώστε να μειώσει τα κόστη της.

Στελέχη της βρετανικής θυγατρικής της Follie αναφέρουν ότι η εταιρία συνεργάζεται με την Deloitte σε ένα πλάνο αναδιάρθρωσης, μετά την αύξηση των ιδίων πωλήσεων κατά 3% στο έτος μέχρι στιγμής, στην πρώτη αύξηση που εμφανίζει την πρώτη τριετία.

Όπως αναφέρει η Telegraph, η εταιρία έχει προχωρήσει σε πλάνο αναδιάρθρωσης υπό τη νέα CEO Annia Spiliopoulos, το οποίο περιλαμβάνει κλείσιμο 15 καταστημάτων στις ΗΠΑ, με αποχώρηση 85 εργαζομένων και μεταφορά της έδρας ξανά στο Λονδίνο.

Αυτά τα μέτρα έχουν μειώσει τα κόστη της κατά 5 εκατ. λίρες ενώ η Links of London έχει εμφανίσει και έκτακτη εξοικονόμηση 2 εκατ. λιρών από τη συγχώνευση των τμημάτων μάρκετινγκ και την επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων.

Η Links of London στηρίζεται ακόμη οικονομικά από τη Folli Follie, η οποία έχει εμπλακεί σε λογιστικό σκάνδαλο, λόγω της τεχνητής αύξησης των πωλήσεων της Ασίας κατά 890%, με την εταιρία να εμφανίζει τελικώς ζημιές 45 εκατ. δολαρίων το 2017 αντί των ανακοινωμένων κερδών ύψους 316 εκατ. ευρώ. Η ελληνική εταιρία εξετάζει στην παρούσα φάση πλάνο αναχρηματοδότησης με τους ομολογιούχους.

Πηγές της βρετανικής εφημερίδας αναφέρουν ότι η ελληνική εταιρία ενδέχεται να αποφασίσει τη διακοπή της στήριξης, ξεκινώντας διαδικασία πώλησης της θυγατρικής ενώ η Links of London εξετάζει τις επιλογές της, σε συνεργασία με την Deloitte.