Πωλείται η Victoria’s Secret για 1,1 δισ. δολάρια

Πωλείται η Victoria’s Secret για 1,1 δισ. δολάρια
epa07152709 US model Devon Windsor poses on the runway while US singer Halsey performs during the 2018 Victoria's Secret fashion show at Pier 94 in New York, New York, USA, 08 November 2018. EPA/JASON SZENES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κοντά σε συμφωνία για την πώληση της Victoria’s Secret σε εταιρεία private equity προς 1,1 δισ. δολάρια βρίσκεται η εταιρεία L Brands Inc, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις κατά την περίοδο των εορτών, η πιο διάσημη αμερικανική εταιρεία εσωρούχων χρειάζεται ριζική ανανέωση προκειμένου να επιβιώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Sycamore Partners είναι εκείνη που αναμένεται να αγοράσει το 55% της, ενώ η L Brands θα κρατήσει το υπόλοιπο 45%.

Τον Νοέμβριο του 2019 η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως δεν θα πραγματοποιηθεί η ετήσια επίδειξη μόδας. Η αμερικανική εταιρεία εσωρούχων αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, διαμάχες και κατόπιν καταγγελίες των μοντέλων της για κακομεταχείριση, εκφοβισμό και μισογυνισμό.

Τα τελευταία χρόνια η L Brands έχει χάσει σημαντικά brands, ενώ πλέον θα συνεχίσει να λειτουργεί την αλυσίδα Bath & Body Works, η οποία είναι η μόνη που ευδοκιμεί και της αποφέρει κέρδος.

epa07152656 Dutch model Romee Strijd (R) poses on the runway while Andrew Taggart from the music group The Chainsmokers (L) performs during the 2018 Victoria's Secret fashion show at Pier 94 in New York, New York, USA, 08 November 2018. EPA/JASON SZENES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό ο δισεκατομμυριούχος Leslie Wexner, ο οποίος ίδρυσε και διαχειρίζεται την εταιρεία για περισσότερα από 50 χρόνια θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του ως CEO και πρόεδρος.