Πωλείται η Victoria’s Secret για 1,1 δισ. δολάρια

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοντά σε συμφωνία για την πώληση της Victoria’s Secret σε εταιρεία private equity προς 1,1 δισ. δολάρια βρίσκεται η εταιρεία L Brands Inc, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις κατά την περίοδο των εορτών, η πιο διάσημη αμερικανική εταιρεία εσωρούχων χρειάζεται ριζική ανανέωση προκειμένου να επιβιώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Sycamore Partners είναι εκείνη που αναμένεται να αγοράσει το 55% της, ενώ η L Brands θα κρατήσει το υπόλοιπο 45%.

Τον Νοέμβριο του 2019 η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως δεν θα πραγματοποιηθεί η ετήσια επίδειξη μόδας. Η αμερικανική εταιρεία εσωρούχων αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, διαμάχες και κατόπιν καταγγελίες των μοντέλων της για κακομεταχείριση, εκφοβισμό και μισογυνισμό.

Τα τελευταία χρόνια η L Brands έχει χάσει σημαντικά brands, ενώ πλέον θα συνεχίσει να λειτουργεί την αλυσίδα Bath & Body Works, η οποία είναι η μόνη που ευδοκιμεί και της αποφέρει κέρδος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό ο δισεκατομμυριούχος Leslie Wexner, ο οποίος ίδρυσε και διαχειρίζεται την εταιρεία για περισσότερα από 50 χρόνια θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του ως CEO και πρόεδρος.