Politico: Η Κομισιόν σταματά τις διαφημίσεις στο X, κατηγορώντας τον Μασκ για «παραπληροφόρηση»

Politico: Η Κομισιόν σταματά τις διαφημίσεις στο X, κατηγορώντας τον Μασκ για «παραπληροφόρηση»
In this photo illustration a X logo is displayed on a smartphone screen and Twitter logos on a MacBook screen in Athens, Greece on July 24, 2023. Twitter unveils X logo to replace Larry the bird. (Photo Illustration by Nikolas Kokovlis/NurPhoto) (Photo by Nikolas Kokovlis / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Κομισιόν ότι η «θα εξετάσει τη χρήση εναλλακτικών πλατφορμών (π.χ. LinkedIn, Instagram ή Facebook) ή ψηφιακής διαφήμισης σε ιστότοπους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να σταματήσει την τοποθέτηση διαφημίσεων στο X (πρώην Twitter) του Έλον Μασκ, λόγω των «μεγάλων ανησυχιών σχετικά με τη διάδοση της παραπληροφόρησης», σύμφωνα με πληροφορίες του Politico.eu.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε σημείωμα που εστάλη σε όλους τους επικεφαλής των υπηρεσιών και τους γενικούς διευθυντές, η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπινάντ, δήλωσε ότι η παραπληροφόρηση στο Χ, ιδίως σε σχέση με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, οδήγησε την Κομισιόν στο να «συστήσει την προσωρινή αναστολή της διαφήμισης στην πλατφόρμα αυτή μέχρι νεωτέρας, ώστε να αποφευχθούν κίνδυνοι ζημίας της φήμης της Επιτροπής».

Το X βρίσκεται υπό αυξανόμενο έλεγχο στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα του νέου νόμου ψηφιακού περιεχομένου της ΕΕ, του Digital Services Act (DSA). Η Επιτροπή, η οποία εφαρμόζει τον νόμο, έστειλε τον Οκτώβριο επίσημο αίτημα παροχής πληροφοριών στην εταιρεία για να εξηγήσει πώς ο χειρισμός του παράνομου περιεχομένου και της παραπληροφόρησης που συνδέεται με την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου συμμορφώνεται με τον DSA.

Οι υπηρεσίες της ΕΕ μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν το X για να επικοινωνούν μέσω των πολλών σελίδων προφίλ που διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της Επιτροπής, ανέφερε η εκπρόσωπος. Ωστόσο, η υπηρεσία επικοινωνίας διέταξε να σταματήσει η πληρωμένη διαφήμιση του θεσμικού οργάνου στην πλατφόρμα.

Η Σπίναντ συμπλήρωσε πως η Κομισιόν ότι η «θα εξετάσει τη χρήση εναλλακτικών πλατφορμών (π.χ. LinkedIn, Instagram ή Facebook) ή ψηφιακής διαφήμισης σε ιστότοπους, ανάλογα με την περίπτωση. Διερευνούμε επίσης νέες πλατφόρμες για να διαφοροποιήσουμε την παρουσία μας στα social media».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: