«Πολυζωνικό σύστημα» για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

«Πολυζωνικό σύστημα» για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και το παραεμπόριο στο τραπέζι της συνάντησης Χατζηδάκη-ΕΠΕΝ.

Με την απόφαση να εφαρμοστεί ένα «πολυζωνικό σύστημα» για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, με το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, για θέματα εμπορίου, βιομηχανίας και καταναλωτή.

Η αρχή αναμένεται να γίνει στην περιφέρεια Αττικής, ενώ αντίστοιχη επιλογή αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες περιφέρειες της χώρας. Μετά από ευρύ διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, όπως είπαν οι περιφερειάρχες, θα οριοθετηθούν κάποιες περιοχές με αυξημένη τουριστική ή εμπορική κίνηση, στις οποίες θα λειτουργούν τα καταστήματα για περισσότερες από επτά Κυριακές.

Για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, κάθε περιφερειάρχης θα κάνει αυτό που νομίζει, είπε ο υπουργός σχολιάζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει πίσω, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Γιάννης Σγουρός, σχολίασε ότι έγινε μια γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση και ότι οι 13 περιφερειάρχες θα έχουν ενεργότερο ρόλο στην αγορά.

Στο μεταξύ, αγώνα δρόμου για να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας αλλά και από την υπολειτουργία του μηχανισμού πάταξης του παρεμπορίου επιχειρεί το υπουργείο Ανάπτυξης και ζητάει τη συνδρομή της ΕΛΑΣ και των Περιφερειών.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παραγόντων του υπουργείου Ανάπτυξης με την ΕΛΑΣ για να υπάρξει συνδρομή στο θέμα της πάταξης του παρεμπορίου. Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση του υπουργού με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, όπου σημειώθηκε ότι η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχει στις περιφέρειες -αν και είναι ολιγάριθμο- είναι απαραίτητο για την πάταξη του παρεμπορίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ