Πωλούνται τα «μήλα» της Apple

Πωλούνται τα «μήλα» της Apple

Τα λογότυπα από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια βγαίνουν σε δημοπρασία. 

Το «μήλο» της Apple είναι το πιο γνωστό λογότυπο παγκοσμίως. Μάλιστα, «εκθρόνισε» την Coca-Cola στον θεσμό Interbrand, που κέρδιζε συνεχώς από το 2000.

Σήμερα, το περίφημο μήλο αποτιμάται στο αστρονομικό ποσό των 98,3 δισ. δολαρίων.

Ο Rob Janoff, ο υπεύθυνος της σχεδίασης του λογότυπου, είχε αγοράσει μερικά μήλα και ξόδεψε μια εβδομάδα περίπου προσπαθώντας να απλοποιήσει το σχήμα τους. Έτσι βγήκε το λογότυπό. Ενώ, ο χρωματιστές ρίγες που χρησιμοποιήθηκες στη πρώτη μορφή του logo ήταν… τυχαίες! Βασίστηκε απλά στο γεγονός πως ένα από τα δυνατά σημεία της Apple Computer και ένα από τα πιο δυνατά τους χαρακτηριστικά ήταν τα χρώματα. Όσο για τη μικρή «δαγκωματιά», ήταν ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη byte.

Τα δύο «ιστορικά» λογότυπα της Apple, με το μήλο στις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, που αποτελούσαν το επίσημο έμβλημα της εταιρείας από το 1977 μέχρι τα τέλη των 90s’ και κοσμούσαν τα κεντρικά γραφεία της, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια βγαίνουν τώρα στο «σφυρί».

Οι τιμές εκκίνησης για τα δύο εμβληματικά αντικείμενα, σύμφωνα με τον οίκο Bonham’s που ανέλαβε τη διαδικασία πώλησής τους, κυμαίνονται από 7.300 έως 11.000 ευρώ. Το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα «μήλα» έχουν κάποιες φθορές και βρίσκονταν ακριβώς εκεί όπου γεννήθηκαν μερικά από τα πιο σημαντικά μηχανήματα στην ιστορία των υπολογιστών, αυξάνουν αρκετά την αξία τους, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Διαβάστε ακόμα:

Υπερομόλογο σχεδιάζει η Apple

Σε δημοπρασία τα ρούχα και το πιάνο των Beatles

Σε δημοπρασία τα ρούχα και το πιάνο των Beatles