Πομπέο: «Πράξη πολέμου» η επίθεση στη Σαουδική Αραβία

Πομπέο: «Πράξη πολέμου» η επίθεση στη Σαουδική Αραβία
epa07839933 US Secretary of State Mike Pompeo delivers remarks to members of the news media at the State Department in Washington, DC, USA, 13 September 2019. Secretary Pompeo met with Foreign Minister of Brazil Ernesto Araujo, during which he took the opportunity to commend Brazil's support of Israel and recognition of opposition leader of Venezuela Juan Guaido. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι Χούθι της Υεμένης δεν θα μπορούσαν να διαθέτουν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, χαρακτήρισε «πράξη πολέμου» κατά της Σαουδικής Αραβίας την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco.

Σε δηλώσεις που έκανε από τη Σαουδική Αραβία, ο κ. Πομπέο υποστήριξε ότι το χτύπημα δεν προήλθε από την οργάνωση των Χούθι, η οποία ισχυρίζεται ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι βέβαιες πως τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται στην κατοχή των Χούθι.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι το χτύπημα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις θέτει σε κίνδυνο τις παγκόσμιες προμήθειες ενέργειας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Πομπέο τόνισε πως πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επίθεση και διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα δημιουργηθούν υποδομές για την αντιμετώπιση παρόμοιων κινήσεων.