Ποπ Νόμπελ Λογοτεχνίας

Ποπ Νόμπελ Λογοτεχνίας

Πως μπορούμε να κάνουμε λίγο πιο διασκεδαστική την εκπαίδευση;

Ο γνωστός συγγραφέας και μεταφραστής Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης διοργανώνει τις πιο ποπ λογοτεχνικές βραδιές με πολλή λάμψη από Νόμπελ στον πολυχώρο Μεταίχμιο. Θα πάμε να συζητήσουμε διασκεδάζοντας μαζί με τον συγγραφέα και ανατρέχοντας ιστορικά σε κάποιους από τους νικητές των Νόμπελ ώστε να εκπαιδευθούμε με τον πλέον ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Η βραδιά θα πραγματοποιείται δυο φορές το μήνα και για δυο ώρες. Έτσι, στις 10 Φεβρουαρίου θα ακούσουμε μουσικά θέματα εμπνευσμένα από τα έργα των δυο μεγάλων ακτιβιστών των Νόμπελ, του Ζαν Πωλ Σαρτρ δηλαδή, που, το 1964, αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο αλλά και της Ντόρις Λέσινγκ.

Διαβάστε ακόμη: «Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία» που ταξιδεύει στον χρόνο

Σε κάθε ειδική βραδιά θα βλέπουμε αποσπάσματα από ταινίες που βασίστηκαν σε βιβλία τους αλλά θα ακούμε και επιλεγμένες σελίδες από το έργο τους, διαβασμένες από τους ίδιους. Μετά τον Σαρτρ και την Λέσινγκ ακολουθούν στις 24 Φεβρουαρίου οι «δύο δουλευτές της γραφής», ο Ζοζέ Σαραμάγκου (1998) και ο Τζ. Μ. Κουτσί (2003). Στις 10 Μαρτίου, οι «δύο πληθωρικοί παραμυθάδες», Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές (1982) και Ορχάν Παμούκ (2006) ενώ στις 31 Μαρτίου οι λογοτεχνικές βραδιές κλείνουν με τους «δύο του Παραλόγου και του Θεάτρου», τον Αλμπέρ Καμύ (1957) και τον Χάρολντ Πίντερ (2005)

Για να πάρετε μέρος σε αυτές τις βραδιές είναι σημαντικό να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 2113003580 και στο e-mail polychoros@metaixmio.gr αναφέροντας το ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο καθώς και τις ημερομηνίες που θέλετε να παρακολουθήσετε.

Οι ώρες που πραγματοποιούνται κάθε φορά, οι συζητήσεις στον Πολυχώρο Μεταίχμιο είναι 20.00-22.00  ενώ το εισιτήριο δεν είναι άλλο παρά ένα βιβλίο των εκδόσεων Μεταίχμιο ελάχιστης ονομαστικής αξίας των 9 ευρώ πριν από κάθε συζήτηση.