Πορεία φοιτητικών και πολιτικών οργανώσεων στην Αθήνα

Πορεία φοιτητικών και πολιτικών οργανώσεων στην Αθήνα

Οι φοιτητές διαδήλωσαν μετά το κλείσιμο των πανεπιστημιακών σχολών από την αστυνομία.

Πορεία από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι και πολιτικές οργανώσεις εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την διαμαρτυρία τους για το «κλείσιμο των πανεπιστημιακών σχολών» και τη «χρήση βίας από την αστυνομία».

Η απογευματινή πορεία είχε, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι διοργανωτές της, χαρακτήρα «απάντησης» στα όσα έγιναν το πρωί, έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών, με τα επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων. Οι φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί για την απόφαση των πρυτανικών αρχών να κλείσουν από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενόψει της επετείου της «17 Νοέμβρη», τη Νομική Σχολή και την ΑΣΟΕΕ, τα κτίρια των οποίων φρουρούνται από αστυνομικούς.

Στην απογευματινή πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι από τη Νομική, το Πολυτεχνείο, την Οδοντιατρική, το Μαθηματικό, το Φυσικό, το Γεωλογικό και άλλες σχολές. Επίσης το ΜΑΣ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ και το ΕΕΚ. Το «παρών» έδωσαν και οι απολυμένοι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Κόκα-Κόλα Τρία Έψιλον.

Σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «μνήμες σκοτεινών εποχών», το ΚΚΕ καταγγέλλει την «προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών σε ΕΚΠΑ – ΑΣΟΕΕ και τη στάση της κυβέρνησης», ενώ την αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Νομική ζητεί η νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Για αύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο.