Port Professional of the Month για τον Απρίλιο ο πρόεδρος της ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης

Port Professional of the Month για τον Απρίλιο ο πρόεδρος της ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης
ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΟΡΓΑΝΗΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λιμένων Θάλασσας (ΕSPO), «Port Professional of the Month», έχει ως στόχο την ανάδειξη διοικητικών στελεχών ευρωπαϊκών λιμανιών.

Διάκριση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, μέσω της ανάδειξης του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΟΛΘ Α.Ε., Σωτήρη Θεοφάνη, σε Port Professional of the Month, για το μήνα Απρίλιο, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Λιμένων (ESPO European Sea Ports Organization).

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Λιμένων Θάλασσας (ΕSPO), με έδρα τις Βρυξέλλες, ιδρύθηκε το 1993 και είναι το όργανο αντιπροσώπευσης των θαλάσσιων λιμένων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νορβηγίας.

Ο θεσμός του ΕSPO «Port Professional of the Month» έχει ως στόχο την ανάδειξη διοικητικών στελεχών ευρωπαϊκών λιμανιών, με σημαντική πορεία στη διοίκηση λιμένων και την παρουσίαση των βασικών σημείων της στρατηγικής ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού των λιμανιών που έχουν αναλάβει.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί κύρια πύλη για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, λόγω της θέσης του, των υποδομών του, του ευρέος φάσματος παρεχόμενων υπηρεσιών και του σημαντικού πελατολογίου του, τόσο στη Β. Ελλάδα όσο και στις γειτονικές χώρες, επισήμανε ο κ. Θεοφάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε και φιλοξενείται στο διαδικτυακό τόπο του ESPO, με αφορμή την ανάδειξή του σε Port Professional of the Month. (https://www.espo.be/news/port-pro-of-the-month-sotirios-theofanis).

Στην ίδια συνέντευξη ανέφερε ότι, σύμφωνα με την κίνηση του πρώτου τριμήνου, το 2019 η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων αναμένεται να φτάσει στα 450.000 TEUs και του συμβατικού φορτίου σε 4.500.000 τόνους, ενώ το 2018 η διακίνηση ήταν 425.000 TEUs και 3.850.000 τόνους αντίστοιχα.