«Πόρτα» της FIFA στον Πλατινί

«Πόρτα» της FIFA στον Πλατινί
UEFA President Michel Platini (R) congratulates FIFA President Sepp Blatter after he was re-elected at the 65th FIFA Congress in Zurich, Switzerland, May 29, 2015. Sepp Blatter has been re-elected as FIFA president for a fifth term after Jordan's Prince Ali bin Al Hussein conceded defeat at the Congress of world football's governing body on Friday. REUTERS/Arnd Wiegmann TPX IMAGES OF THE DAY - RTR4Y2C8

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν έκανε δεκτή την υποψηφιότητα του Μισέλ Πλατινί για τη θέση του προέδρου.

Ο Μισέλ Πλατινί δεν θα είναι ένας από τους διεκδικητές της προεδρίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου καθώς η FIFA δεν έκανε δεκτή την υποψηφιότητά του. Ο Γάλλος πρώην άσος των γηπέδων εμπλέκεται στο σκάνδαλο δωροδοκιών που αποκαλύφθηκε πριν λίγους μήνες και έθεσε στο μάτι του κυκλώνα τον μέχρι πρότινος ισχυρό άνδρα της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ.

Στον Μισέλ Πλατινί είχε επιβληθεί τρίμηνη παύση από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο-η ακόμη βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση-ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει διατεθειμένος να ζητήσει επανεξέταση του φακέλου του προκειμένου να υποβάλει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA.

Μέχρι στιγμής, οι διεκδικητές της προεδρίας της FIFA είναι ο Ιορδανός Αλί Μπιν Χουσεϊν, ο πρόεδρος της ασιατικής ομοσπονδίας σεΐχης Αλ Καλίφα, το πρώην στέλεχος της FIFA Ζερόμ Σαμπέϊν, ο γενικός γραμματέας της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο και ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας Τόκιο Σεξγουέιλ.