Νέος μπελάς για όσους έχουν στα κινητά τους το iOS 9

Νέος μπελάς για όσους έχουν στα κινητά τους το iOS 9

Αυτή τη φορά έχει να κάνει με τις φωτογραφίες και τις επαφές.

Οι χρήστες του iOS 9 της Apple δεν μπορούν εύκολα να ησυχάσουν.

Πολλοί χρήστες του iPhone αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα με τον τρόπο που η προσωπική βοηθό της Apple Siri χειρίζεται τα αιτήματα της οθόνης κλειδώματος, επιτρέποντας σε κακόβουλους χάκερς να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες και επαφές τους.

Ο ιός αυτός επηρεάζει όλες τις εκδόσεις iOS9.

Σύμφωνα με διάφορα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στο YouTube, ένας χάκερ θα μπορούσε να αποκτήσει επαφές ή φωτογραφίες ενός ατόμου, αφού πρώτα ζητούσε από τη Siri να αποκτήσει πρόσβαση στο Twitter του. Από εκεί, ο υποθετικός χάκερ θα μπορεί μέσω της προσωπικής βοηθού να βρει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λέγοντας απλά τη φράση «gmail.com» ή «yahoo.com».

Στη συνέχεια, η Siri θα εμφανίσει τα tweets από το Tweet Search. Mόλις ο επίδοξος χάκερ βρει μια πλήρη ηλεκτρονική διεύθυνση θα αποκτήσει πρόσβαση στις φωτογραφίες και τις επαφές ενός χρήστη.

Τα ευρήματα αυτά αποκαλύφθηκαν έπειτα από μια δύσκολη εβδομάδα για την Apple. Υπενθυμίζεται ότι ο κατασκευαστής του iPhone, ο οποίος εισήγαγε την ενημερωμένη έκδοση του iOS 9 στις 21 Μαρτίου, έχει δεχθεί παράπονα για σφάλματα και δυσλειτουργίες που καθιστούν άχρηστες ορισμένες συσκευές.

Εδώ και καιρό, η Apple αντιμετωπίζει προβλήματα και στην οθόνη κλειδώματος. Και παρόλο που η τεχνολογική εταιρεία κατάφερε να επιδιορθώσει ορισμένα σφάλματά της, ένας βιομετρικός αισθητήρας μπορεί με ευκολία να ξεκλειδώσει μια συσκευή. Συνεπώς τα προβλήματα δεν μπορούν εύκολα να υποχωρήσουν από το «μυαλό» του τεχνολογικού γίγαντα.

Ωστόσο, το τελευταίο ελάττωμα της Apple μπορεί να επηρεάσει μεγάλο αριθμό χρηστών, ειδικά όσοι έχουν ενεργοποιημένη την υπηρεσία της προσωπικοής βοηθού του iPhone. Το καλύτερο λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε τη Siri.

Μέχρι στιγμής, η Apple δεν έχει σχολιάσει το ελάττωμα της τελευταίας έκδοσης iOS 9.