Πώς έμεινε κρυφό για επτά μήνες το μεγαλύτερο deal στον ξενοδοχειακό κλάδο

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marriott εξηγεί πώς επετεύχθη αθόρυβα η μεγαλύτερη συμφωνία των τελευταίων ετών στον ξενοδοχειακό κλάδο.

 

Όταν έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας πως η Marriott International θα προχωρήσει στην εξαγορά της Starwood Hotels and Resorts Worldwide όλοι απόρησαν πώς οι δύο πλευρές κατάφεραν να κρατήσουν τις συνομιλίες τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όλο αυτό το διάστημα.

Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marriott International, Arne Sorenson, ο οποίος δήλωσε: «Η τεχνική απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πως είμαστε ψυχαναγκαστικοί ως προς το να κρατάμε τα εμπιστευτικά ζητήματα εμπιστευτικά», σημειώνοντας παράλληλα πως διάφορα στελέχη της εταιρείας του αναγκάστηκαν να χαρακτηρίσουν σειρά εγγράφων ως απόρρητα.

Όπως εξηγεί ο Sorenson όλα άρχισαν πριν επτά μήνες, όμως αρχικά η Marriott International δεν ενδιαφερόταν για την εξαγορά. «Κατά τη διάρκεια αυτών των επτά μηνών, εντυπωσιαζόμασταν διαρκώς όλο και περισσότερο από το τι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, αν γίνουμε ακόμη μεγαλύτεροι», σημειώνει ο Sorenson και προσθέτει:

«Βλέποντας τι έχουν καταφέρει κάποια online ταξιδιωτικά γραφεία, τι έχουν καταφέρει η Google και η Alibaba, στον κλάδο του ταξιδιού και της διαμονής, σκεφτήκαμε πως θα ήταν στρατηγικά προς όφελός μας να γίνουμε μεγαλύτεροι και ανταγωνιστικότεροι».

Ο Arne Sorenson υπογραμμίζει παράλληλα: «Νομίζω πως είναι στο DNA της Marriott να είναι μία λειτουργική επιχείρηση και από πολλές απόψεις η Starwood αποτελεί ένα brand που αν καταφέρουμε να το διατηρήσουμε στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται μπορούμε να πάρουμε πολλά από αυτό».