Πώς η HEC θα κάνει τον Πειραιά το απόλυτο «πράσινο» λιμάνι

Πώς η HEC θα κάνει τον Πειραιά το απόλυτο «πράσινο» λιμάνι
Από την άφιξη του κρουαζερορόπλοιου «Quantum of the Seas», τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, στον Πειραιά. Το «Quantum of the Seas», το τρίτο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο και το μεγαλύτερο που πλέει στα νερά της Μεσογείου, έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί. Έχει μήκος 347 μέτρα, 2.090 καμπίνες, με μέγιστη χωρητικότητα 4.905 επιβατών και πλήρωμα 1500 ατόμων. Το «Quantum of the Seas» ξεκίνησε από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντουμπάι και ο Πειραιάς είναι ένας από τους σταθμούς του. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γεώργιος Χριστάκης

Η επένδυση της Hellenic Environmental Center θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής και ευρύτερα των ελληνικών θαλασσών.

Μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση με ολοκληρωμένες υποδομές για την συλλογή και ορθή επεξεργασία των πετρελαιοειδών κατάλοιπων των πλοίων, αλλά και χερσαίων μονάδων (βιομηχανικών, ναυπηγικών κ.α.) εγκαινιάζεται αύριο στην Δραπετσώνα.

Πρόκειται για την επένδυση της εταιρίας HEC (Hellenic Environmental Center) του ομίλου της Aegean, η οποία θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής και ευρύτερα των ελληνικών θαλασσών.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της HEC Χρήστος Ντογιάννης, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «για πρώτη φορά ανοίγουμε τις πόρτες σε μια περιβαλλοντική υποδομή, η οποία αποσκοπεί στην υποδοχή και τον διαχωρισμό των μιγμάτων υπολείμματος πετρελαίου και νερού. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι η πλέον σύγχρονη σε παγκόσμιο επίπεδο, υπερκαλύπτει τους πλέον αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους και τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ασφαλείας όχι μόνο σε ελληνικό επίπεδο, αλλά όλων των διεθνών κανονισμών. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό καταφέραμε και κατακτήσαμε μια διεθνή πατέντα για το νέο μοντέλο επεξεργασίας των πετρελαιοειδών καταλοίπων που διαχειριζόμαστε κι είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο μοντέλο το εφαρμόζουμε στην συγκεκριμένη υποδομή».

Όπως μάλιστα εξηγεί, «η HEC ουσιαστικά διαθέτει όλη την κατάλληλη υποδομή για να συλλέγει τα συγκεκριμένα κατάλοιπα και φυσικά έχει δημιουργήσει κι εγκαταστάσεις όπου πηγαίνουν αυτά τα κατάλοιπα που είναι μίγματα νερού και πετρελαίου. Εκεί ξεχωρίζουμε το νερό από το πετρέλαιο, ουσιαστικά το καθαρίζουμε.

Αυτές οι υποδομές αποτελούν ένα προληπτικό μέτρο κατά της ρύπανσης των θαλασσών μας. Αν δεν τις διαθέταμε, τα πλοία θα αναγκαζόντουσαν να πετάνε τα κατάλοιπα στην θάλασσα» τονίζει ο Χρήστος Ντογιάννης και υπογραμμίζει ότι «είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που κατάφερε και πήρε ISO για την διαχείριση ευκολιών υποδοχής των συγκεκριμένων καταλοίπων κι η μοναδική που διαθέτει διεθνή πατέντα στο μοντέλο επεξεργασίας τους.

Έχει δημιουργηθεί μια τεχνολογία η οποία είναι μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, είναι κατασκευασμένη για να έχει εφαρμογή σε μονάδα που είναι κοντά σε αστικό περιβάλλον. Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχει τίποτε που να βγαίνει και να είναι απόβλητο, λειτουργεί χωρίς οσμές, χωρίς ρύπους, χωρίς θορύβους, χωρίς να ενοχλεί».

Εκτός από τις περιβαλλοντικές διαστάσεις όμως υπάρχουν και οι κοινωνικές. Όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της HEC, «έχουν απασχοληθεί αρκετοί εργαζόμενοι για την εγκατάσταση από την γύρω περιοχή. Είναι πολύ σημαντικό ότι σε αυτόν τον τομέα αυτήν την στιγμή μια εταιρεία που ξεχωρίζει είναι ελληνική. Όπως σημαντικό για εμάς είναι ότι μια τέτοια επένδυση έγινε σε μια περίοδο κρίσης. Εμείς πιστεύουμε στην Ελλάδα και στην δυναμική που έχει το λιμάνι του Πειραιά».

Στο μεταξύ ο χώρος θα μπορεί να υποδεχτεί και σχολεία, ενώ αναμένεται κατόπιν συνεννόησης με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά να γίνουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάποια μαθήματα σχετικά με την διαχείριση αποβλήτων ή τα ναυτιλιακά θέματα αντίστοιχα.

Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγάλα, τεχνολογικά ιδρύματα, αλλά και με πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Λίγα λόγια για την HEC

Λειτουργεί από το 1993, όταν ύστερα από δημόσιο διαγωνισμό που διενήργησε ο ΟΛΠ Α.Ε. ανακηρύχθηκε ανάδοχος και ανέλαβε το έργο «παροχή υπηρεσιών Ευκολιών Υποδοχής υγρών αποβλήτων των πλοίων» στο λιμένα του Πειραιά.

Το 2000 αναδιοργανώνει ριζικά την δομή της και επενδύοντας σημαντικά τόσο σε τεχνογνωσία όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, επιτυγχάνει όχι μόνον να προλαμβάνει αλλά και να προηγείται -των συνεχώς επί το αυστηρότερων- απαιτήσεων της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας. Επιπλέον, η εταιρεία είναι εντεταγμένη στο Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης Ελέγχου και είναι καταχωρημένη στο Ελληνικό Μητρώο EMAS.

Τόσο τα πλοία όσο και η εταιρεία, υπόκεινται στον Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (ISM) και φέρουν την ανάλογη πιστοποίηση από την Lloyd’s Register Quality Assurance.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ