Πώς η ασιατική κρίση επηρέασε και τη Burberry

Πώς η ασιατική κρίση επηρέασε και τη Burberry

Κατά το δ' τρίμηνο του 2015 τα έσοδα από τις λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση της τάξεως μόλις του 1%.

Ο τομέας με τα είδη πολυτελείας περνάει την δική του κρίση, με τους διάσημους οίκους πολυτελών ειδών να δίνουν πραγματική μάχη μιας και διανύουν μια από τις χειρότερες περιόδους.

Σύμφωνα με τον οίκο Burberry, το δ’ τρίμηνο του 2015 ήταν μια πραγματικά άσχημη περίοδος καθώς τα έσοδα από τις λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση της τάξεως μόλις του 1%.

Ειδικότερα στην Ευρώπη, τα αποτελέσματα ήταν μέτρια εξαιτίας των «δυνατών» πωλήσεων της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Ωστόσο, τα έσοδα αυξήθηκαν οριακά μόνο στην Αμερική παρουσιάζοντας μικρή βελτίωση.

Τα πράγματα φαίνονται να είναι πραγματικά άσχημα στην αγορά της Άπω Ανατολής καθώς οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην αγοράζουν προϊόντα Burberry, “σκοτώνοντας” τις προοπτικές της εταιρείας για ανάπτυξη, τόνισε η εταιρεία.

Παρόλο που η Burberry δεν αποκάλυψε τον ακριβή αριθμό των πωλήσεων που κατέγραψε στην περιοχή της Ασίας- Ειρηνικού, υπογράμμισε ότι τα νούμερα είναι απογοητευτικά.

Αυτή η ύφεση φαίνεται να αποτελεί μεγάλο χτύπημα για την αγγλική εταιρεία μόδας, η οποία θεωρεί πως οι προοπτικές για το κλάδο παραμένουν αβέβαιες.