Πώς οι μεγιστάνες της τεχνολογίας έγιναν κατά 44 δισ. δολάρια «φτωχότεροι»

Πώς οι μεγιστάνες της τεχνολογίας έγιναν κατά 44 δισ. δολάρια «φτωχότεροι»
epa08434544 A view of a sign for Wall Street and the New York Stock Exchange in New York, New York, USA, 20 May 2020. The New York Exchange is set to reopen its trading floor next week after being closed since March due to the coronavirus pandemic. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μέσα στην πανδημία δεν είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κι άλλο.

Το απότομο «φρένο» του ανοδικού momentum στη Wall Street και η βουτιά των τεχνολογικών μετοχών οδήγησαν σε μαζικές απώλειες κερδών για τους δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες του τεχνολογικού κλάδου, όπως ο Τζεφ Μπέζος της Amazon και ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft.

Οι δέκα πλουσιότεροι της τεχνολογίας έχασαν σε μία μέρα 44 δισ. δολάρια, με τον Τζεφ Μπέζος να χάνει 9 δισ. καθώς η μετοχή της Amazon.com σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο. Η περιουσία του Έλον Μασκ της Tesla μειώθηκε κατά 8,5 δισ. δολάρια και του Μπιλ Γκέιτς κατά 2,9 δισ. δολάρια.

Παρά τις χθεσινές απώλειες, οι 500 πλουσιότεροι ανά τον κόσμο είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται πάνω από 800 δισ. δολάρια φέτος, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon.com ο μεγάλος κερδισμένος, καθώς η περιουσία του αυξήθηκε κατά 83 δισ. δολάρια, όπως και ο Ίλον Μασκ της Tesla, που έγινε φέτος πλουσιότερος κατά 69 δισ. δολάρια. Τόσο ο Μασκ όσο και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook κατάφεραν να αποκτήσουν περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων, με τις περιουσίες τους να αυξάνονται περισσότερο από 4 δισ. δολάρια τις ημέρες που οι μετοχές των Facebook και Τesla εκτοξεύονταν στα ύψη.

Ο Μπέζος, ο πλουσιότερος επιχειρηματίας του πλανήτη, είδε δύο φορές την περιουσία του να υπερβαίνει το όριο των 100 δισ. δολαρίων, ενώ η πρώην σύζυγός του, Μακένζι Σκοτ, κατάφερε για λίγο να αποκτήσει τον τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας στον κόσμο.