Πώς η πανδημία διέκοψε παντού σημαντικά τεχνολογικά γεγονότα

AFP

Το CES πρόκειται να διεξαχθεί υπό τη μορφή εικονικής εκδήλωσης το 2021.

του Joseph Pisani,  Associated Press

Το CES, ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά συνέδρια στον κόσμο, θα διεξαχθεί υπό τη μορφή εικονικής εκδήλωσης τον Ιανουάριο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, παρότι τον Μάιο οι διοργανωτές δήλωσαν ότι θα διεξαχθεί ως μια συγκέντρωση μικρής κλίμακας στο Λας Βέγκας.

Η ανακοίνωση της Τρίτης είναι ακόμα ένα πλήγμα για το Λας Βέγκας, το οποίο, όπως και όλοι οι άλλοι τουριστικοί προορισμοί των ΗΠΑ, πλήττεται καθώς οι άνθρωποι μένουν στο σπίτι ή κάνουν τοπικά τις διακοπές τους.

Περισσότερα από 170.000 άτομα παρακολούθησαν τις τετραήμερες εκδηλώσεις φέτος τον Ιανουάριο, προτού ο COVID-19 αρχίσει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ.

Οι πολιτείες στο Νότο και στα Δυτικά πλήττονται ιδιαίτερα σκληρά.

Στη Νεβάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο μέσος αριθμός καθημερινών νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 27%. Η πολιτεία κατατάσσεται τώρα έκτη στη χώρα σε αριθμό νέων κρουσμάτων COVID-19 κατά κεφαλή.

Η πανδημία διέκοψε σημαντικά τεχνολογικά γεγονότα παντού. Η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων της Ευρώπης, η IFA στη Γερμανία, συνήθως διαρκεί έξι ημέρες και προσέλκυσε περίπου 250.000 άτομα πέρυσι. Φέτος, θα έχει τη μισή διάρκεια και δεν θα υπάρχει δημόσια πρόσβαση στην εκδήλωση τον Σεπτέμβριο.

Όσο για το Web Summit, μια λαμπρή εκδήλωση στην Πορτογαλία που περιλαμβάνει υψηλού προφίλ τεχνολογικούς διευθύνοντες συμβούλους και διασημότητες, θα διεξαχθεί online αυτή τη φορά. Οι διοργανωτές στοχεύουν να συνεχίσουν τη φυσική διάσκεψη στη Λισαβόνα τον Δεκέμβριο, αλλά δεν θα λάβουν τελικές αποφάσεις μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Οι εμπορικές εκθέσεις είναι μέρη όπου οι άνθρωποι δικτυώνονται, δοκιμάζουν νέα gadget ή κάνουν πωλήσεις. Αλλά είναι επίσης και μεγάλα επιχειρηματικά γεγονότα από μόνες τους, καθώς αντιπροσωπεύουν 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες παγκοσμίως, σύμφωνα με το Events Industry Council, μια ένωση εταιρειών διοργάνωσης επιχειρηματικών εκδηλώσεων. Πολλά από αυτά τα χρήματα είναι πιθανό να χαθούν όταν τα γεγονότα πραγματοποιηθούν στο διαδίκτυο.

Ο Σύνδεσμος Τεχνολογίας για Καταναλωτές (CTA), ο οποίος διοργανώνει το CES, δήλωσε τον Μάιο ότι σχεδίαζε να προχωρήσει και να διοργανώσει κάποιες εκδηλώσεις στο Λας Βέγκας τον επόμενο χρόνο, αλλά η απόφαση άλλαξε.

Τα κρούσματα COVID-19 αυξήθηκαν σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας αδύνατη τη διεξαγωγή εκδηλώσεων σε εσωτερικούς χώρους τον Ιανουάριο του 2021, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της CTA, Gary Shapiro.

Η τετραήμερη ψηφιακή εκδοχή του CES ξεκινά στις 6 Ιανουαρίου.