Πώς οι συγγενείς των διασήμων «εξαργυρώνουν» το όνομά τους

Πώς οι συγγενείς των διασήμων «εξαργυρώνουν» το όνομά τους

Από την Πίπα Μίντλετον ως τον μπαμπά του Τζον Μπον Τζόβι, το να είσαι μέλος μιας γνωστής οικογένειας δίνει επιχειρηματικό πλεονέκτημα.

Η οικογενειακή επιχείρηση είναι συνήθως μια ασφαλής διέξοδος για επαγγελματική καριέρα. Όταν όμως η «επιχείρηση» είναι το όνομα του διάσημου μέλους, τότε οι συγγενείς πρέπει να κάνουν και εκείνοι λίγη προσπάθεια ώστε να εξαργυρώσουν τη διασημότητα σε άλλους, άσχετους τομείς. Ακόμα και σε σάλτσες.

Τζον Μποντζόβι Sr.

Ο πατέρας του τραγουδιστή έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγα χρόνια μια σάλτσα ντομάτας, βασισμένη, όπως λέει, στη συνταγή της γιαγιάς του. Χρησιμοποιεί την κανονική γραφή του οικογενειακού ονόματος, Bongiovi Brand Pasta Sauces, αλλά με τη γραμματοσειρά του λογοτύπου του συγκροτήματος του γιου του. Σύμφωνα με τον μπαμπά Μποντζόβι δεν πρόκειται απλά για κόλπο μάρκετινγκ, η σάλτσα είναι όντως νόστιμη. Επίσης, μέρος από τα έσοδα διατίθενται στο Jon Bon Jovi Soul Foundation που βοηθά στην καταπολέμηση της πείνας και την υποστήριξη των αστέγων.

Πίπα Μίντλετον

Η αδελφή της μέλλουσας βασίλισσας της Αγγλίας, και εξίσου διάσημη, κέρδισε πέρσι περίπου 350.000 δολάρια ως αρθρογράφος στο περιοδικό Vanity Fair, σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά, όπως και ως διευθύντρια σε διαφημιστική. Έγραψε επίσης ένα βιβλίο -που οι κριτικοί το βρήκαν μάλλον μέτριο- με τίτλο «Celebrate: A Year of British Festivities for Families and Friends» και θέμα τη διοργάνωση εκδηλώσεων, για το οποίο είχε εισπράξει προκαταβολή 585.000 δολαρίων.

Στέλλα Μακάρτνεϊ

Η κόρη του διάσημου «Σκαθαριού» είναι σχεδιάστρια μόδας. Το όνομά της την βοήθησε να ξεκινήσει -στα 25 της το 1997 ορίστηκε Creative Director στο fashion house Chloé- και η πρώτη της επίδειξη μόδας διαφημίστηκε όσο κανενός άλλου πρωτοεμφανιζόμενου σχεδιαστή στο παρελθόν. Ωστόσο η επιτυχημένη πορεία της από τότε δείχνει ότι μάλλον το άξιζε.

Λούρδη Τσικόνε Λεόν

Η 19χρονη κόρη της Μαντόνα έχει λανσάρει -μαζί με τη μητέρα της, φυσικά- μια σειρά ρούχων με την ονομασία Material Girl, από το τραγούδι που έγινε μεγάλη επιτυχία το 1984. Εμπνευσμένη από το στυλ της Μαντόνα κατά τη δεκαετία του ’80, η σειρά ξεκίνησε τις πωλήσεις της το 2010 με την υπερήφανη μάνα να δηλώνει πως η 14χρονη, τότε, κόρη της «είναι πολύ πιο σχετική με τη μόδα από όσο είμαι εγώ σήμερα».

Ντέιβιντ και Μέγκαν Έλισον

Τα παιδιά του ιδρυτή της Oracle, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, είναι κινηματογραφικοί παραγωγοί. Η Μέγκαν συμμετείχε στο Zero Dark Thirty και το American Hustle -και τα δύο προτάθηκαν για Όσκαρ καλύτερης ταινίας-, ενώ ο Ντέιβιντ χρηματοδότησε τα True Grit και Star Trek Into Darkness. Επίσης, ο Ντέιβιντ Έλισον είναι εμπνευστής και ιδιοκτήτης της φίρμας πολυτελούς ένδυσης The LANAI Collection, που πήρε το όνομά της από το νησί στη Χαβάη που αποτελεί ιδιοκτησία της οικογένειας.