Πώς η Τζέσικα Άλμπα έστησε μια επιχείρηση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων

Πώς η Τζέσικα Άλμπα έστησε μια επιχείρηση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων
Cast member Jessica Alba poses at a press line for "Sin City: A Dame to Kill For" during the 2014 Comic-Con International Convention in San Diego, California July 26, 2014. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT) - RTR408NB

Κανείς δεν έπαιρνε τη σταρ του Χόλιγουντ στα σοβαρά... στην αρχή!

Δημιούργησε μια αναλυτική λίστα με λεπτομέρειες που αφορούν τις χημικές ουσίες που περιείχαν πολλά καθημερινά προϊόντα όπως απορρυπαντικά, χαλιά, καλλυντικά και στρώματα. Έκανε την έρευνά της, συγκέντρωσε στατιστικά στοιχεία, και ξεκίνησε έρευνα για να φτιάξει μια εταιρεία με οικιακά αγαθά που είναι ασφαλή, υγιεινά, οικονομικά και πραγματικά κομψά. Έκανε κρούσεις σε πολλούς επενδυτές, όμως στην αρχή έβρισκε «τοίχο».

Το πρόβλημα δεν ήταν οι ιδέες της.

«Ο κόσμος με έβλεπε σαν το κορίτσι των ταινιών που φαινόταν όμορφο με ένα μπικίνι» είπε η Τζέσικα Άλμπα την Τετάρτη στο Γυναικείο Συνέδριο του περιοδικού Forbes στη Νέα Υόρκη. Κι εκτός από αυτό, ομολόγησε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε την ιδέα ότι δεν είναι πραγματικά έξυπνη.

Δεν αισθάνεται όμως πια το ίδιο.

Σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι η επιχείρησή της, η The Honest Company, που ίδρυσε το 2011, έχει πλέον αξία ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Και αναπτύσσεται διαρκώς.

«Νιώθω ότι απλώς κάνουμε τα πρώτα μας βήματα», είπε η Τζέσικα Άλμπα, σχολιάζοντας πως το $1 δισ. μοιάζει με «μικρό νούμερο με βάση τις ευκαιρίες οι οποίες ξανοίγονται μπροστά μας».

Κι αυτό είναι αληθές. Η αγορά καταναλωτικών προϊόντων στις ΗΠΑ ξεπερνά τα 420 δισ. δολάρια και σύμφωνα με στοιχεία του 2012, είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Όταν ξεκίνησε η The Honest Company προσέφερε 17 προϊόντα, όπως καθαριστικά, σκεύη, πάνες μωρών και μαντηλάκια. Πλέον έχει 120 προϊόντα τα οποία είναι όλα οικολογικά χωρίς καμία τοξική ουσία. Επιπλέον έχει επεκταθεί στην Ασία ενώ ξανοίγεται και σε άλλες αγορές.

«Το να ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση ήταν ένα μεγάλο ρίσκο», είπε η Άλμπα. «Ήταν κάτι το οποίο δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να κάνω, όπως δεν πιστεύω ακόμη ότι βρίσκομαι εδώ και πως όλα όσα έχουμε καταφέρει είναι πραγματικά».