Πώς είναι να ψωνίζει κανείς στο νέο σούπερ μάρκετ του Στέλιου Χατζηϊωάνου στο Λονδίνο

Έχοντας στην τσέπη του μόνο τρεις λίρες.

Από την έναρξη της λειτουργίας του, το easyFoodstore έχει «τραβήξει» τα βλέμματα πολλών. «Απευθύνεται κυρίως στους πιο οικονομικά ευάλωτους ανθρώπους», δηλώνει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα του, το κατάστημα, όπου όλα τα προϊόντα πωλούνται για 25 πέννες, έκλεισε προσωρινά προκειμένου να αποκαταστήσει τα αποθέματα, τα οποία είχαν εξαντληθεί.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν στις αρχές του επόμενου μήνα και από 25 θα διαμορφωθούν σε 50 πέννες ανά  προϊόν.

Πώς είναι όμως να ψωνίζει κανείς σε ένα τόσο οικονομικό σούπερ μάρκετ:

Ακόμη και αν πας στο easyFoodstore στις πέντε το πρωί θα συναντήσεις ουρά έξω από το κατάστημα.

easyFoodstore

«To easyFoodstore φροντίζει για τους χαμηλόμισθους, τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση και τους συνταξιούχους. Δεν ανοίγει το Σάββατο και την Κυριακή, καθώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποi έχουν περισσότερο χρόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για να κάνουν τα ψώνια τους», δήλωσε εκπρόσωπος της  εταιρείας στον Guardian.

easyFoodstore2

Θα πρέπει να κάνετε υπομονή τουλάχιστον 15 λεπτά μέχρι να σας επιτρέψει ο υπάλληλος ασφάλειας του καταστήματος να εισέλθετε στο κατάστημα, καθώς υπάρχει μεγάλη ουρά.

easyFoodstore3

To εσωτερικό του καταστήματος δεν φημίζεται για τη διακόσμησή του. Μάλιστα, ορισμένα προϊόντα βρίσκονται μέσα σε κούτες ή κιβώτια, πάνω σε πορτοκαλί και μπλε ράφια. Το μόνο «διακοσμητικό» στο χώρο είναι οι μεγάλες πινακίδες που παρουσιάζουν την τιμή των προϊόντων «25 πέννες».

easyFoodstore4

Οι υπάλληλοι του καταστήματος έχουν δηλώσει ότι καθημερινώς πραγματοποιούνται περίπου 350 συναλλαγές. Από την επόμενη εβδομάδα το easyFoodstore θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί έως τις πέντε το απόγευμα.

easyFoodstore5

Παρόλο που το κατάστημα δεν πωλεί φρέσκα προϊόντα, όπως κρέας και ψάρι, τα κονσερβοποιημένα λαχανικά, φασόλια και ο τόνος είναι διαθέσιμα.

easyFoodstore6

Από την επόμενη εβδομάδα, οι πελάτες δεν θα είναι σε θέση να αγοράζουν απεριόριστες ποσότητες. Ένας νέος κανόνας της εταιρείας θα αποτρέπει το κοινό να αγοράζει πάνω από δέκα προϊόντα κάθε ημέρα.

easyFoodstore7

Στο τέλος του μήνα, η εταιρεία θα διακρίνει ποια 40 προϊόντα καταναλώθηκαν περισσότερο προκειμένου να κρατήσει στο μέλλον μόνο αυτά. Σημειώνεται ότι τώρα πωλούνται συνολικά περίπου 70.

easyFoodstore8

Δύο πακέτα μπισκότα, μια σακούλα ποκ κορν, ένας καφές, μια σάλτσα, ανάμεικτα λαχανικά, ένας τόνος, μια κέτσαπ, μια σως και μια κονσέρβα με φασόλια κοστίζουν τρεις λίρες.

easyFoodstore9